Policija neigia N. Venckienės namuose naudojusi jėgą

2012-03-24, 08:29
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Policijos pareigūnai neigia, kad penktadienį Garliavoje prieš Kedytę ar kitus asmenis buvo naudota jėga, guminės lazdos ar kitokia prievarta.

Žiniasklaidos žiniomis, pareigūnai, bandydami jėga išvežti Kedytę, panaudojo gumines lazdas – buvo sumušta mergaitė, jos senelė Laimutė Kedienė ir tėčio teta Audronė Skučienė.

Kėdainių rajono apylinkės teismui leidus, Laimutės Stankūnaitės dukrą iš globėjos namų paimti ir atiduoti mamai naudojant prievartą, penktadienį Garliavoje buvo susirinkę Drąsiaus Kedžio šalininkai. Į teisėjos Neringos Venckienės namus ketvirtą kartą šią savaitę buvo atvykusi Laimutė Stankūnaitė susitikti su savo dukra. Moteris siekė su savo vaiku išvykti į neutralią vietą, pranešė naujienų agentūra ELTA.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus viršininkas Tauris Stauskis teigė, kad pareigūnai jėgos nenaudojo, jie net nebuvo užėję į namo vidų.

„Nė vienas pareigūnas nenaudojo nei fizinės, nei kitokios jėgos, nebuvo naudojamos guminės lazdos. Buvo užtikrinama tik viešoji tvarka. Viduje policijos pareigūnų nebuvo, visi jie stovėjo prie įėjimo į namą“, – Lietuvos radijui sakė jis.

Anot pareigūno, konfliktas kilo, kai antstolė paprašė senelių perduoti mergaitę motinai.

„Tuomet puolė seneliai, A. Skučienė įsiveržė į kambarį, griebė mergaitę, puolė šaukti, rėkti, užkliuvo, nugriuvo. Apsaugos darbuotojai puolė gelbėti mergaitę. Aišku, mama irgi stengėsi paimti mergaitę į savo rankas“, – tvirtino T. Stauskis.

Jo teigimu, name buvę apsaugos darbuotojai konflikte nedalyvavo, tik stengėsi padėti pargriuvusiai mergaitei.

„Kadangi nugriuvo mergaitė tarp senelių, A. Skučienė ant jos užgriuvo, taip jie stengėsi, kad mergaitė neuždustų“, – kalbėjo T. Stauskis.

Pasak jo, mergaitei po šio įvykio iškviesta greitoji pagalbą. Vaiką apžiūrėję medikai rekomendavo Kedytę vežti į ligoninę, tačiau su tuo esą nesutiko mergaitės globėja N. Venckienė.

„Ant mergaitės kūno matyti kraujosruvos. Gydytoja paaiškino, kad veš ją į ligoninę, nes reikia apžiūrėti. Bet atvykusi globėja atsisakė vežti į ligoninę“, – pasakojo pareigūnas.

Anot Lietuvos radijo žurnalistės Agnės Kairiūnaitės, situacija prie N. Venckienės namo Garliavoje aprimusi, žmonės po truputį skirstosi.

„Tačiau dar visai neseniai buvo labai įtempta padėtis. Buvo susirinkę apie 100 žmonių. Įvykio vietoje dirbo apie pusšimtis policijos pareigūnų“, – teigė žurnalistė.

Anot jos, D. Kedžio ir policijos versijos dėl to, kas vyko namo viduje, skiriasi. Pasak žurnalistės, dėl įvykių laikinoji mergaitės globėja N. Venckienė žada kreiptis į policiją, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mergaitės motinos ir apsaugos darbuotojų veiksmų. Esą jie naudojo smurtą ir prieš mergaitę, ir prieš D. Kedžio tetą Audronę Skučienę.

Į įvykio vietą buvo atvykęs ir L. Stankūnaitės advokatas, tačiau jis detaliau nekomentavo, kokių veiksmų ketina toliau imtis. Apie tai nekalbėjo ir antstolė.

„Vis dėlto reikia manyti, kad teismo sprendimą bus bandoma vykdyti dar kartą“, – teigė A. Kairiūnaitė.

www.lrt.lt ir Lietuvos radijas

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24