Kviečia dizainerius siūlyti idėjas dėl miesto taksi

2012-03-02, 06:23
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kad nauja dispečerinė techniškai parengta darbui ir savo veiklą pradės tuomet, kai prie jos prisijungs taksi vairuotojai.

Planuojama, kad tai įvyks kitą savaitę, rašoma pranešime spaudai.

„Šiuo metu susilaukėme didelio taksi vairuotojų antplūdžio. Ateinančią savaitę rengsime susirinkimą su visais norinčiais dirbti. Dabar jie konsultuojami dėl taksi ir kitų reikalingų leidimų išdavimo, kad galėtų prisijungti ir gauti iškvietimus iš Vilniaus miesto savivaldybės dispečerinės.

Kol vyksta parengiamieji darbai ir taksi vairuotojai nepradėjo dirbti, naujos taksi iškvietimo numeris nėra įjungtas“, – sakė Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintas Bliuvas.

Tačiau portalas diena.lt rašo, kad kol kas prie naujosios įmonės taksistai jungiasi gana vangiai. Iš viso yra išduota apie 50 taksi leidimų, tačiau šiuo metu tik 4 taksi vairuotojai yra patvirtinę, kad nuo pirmadienio jungsis prie taksi dispečerinės.

Taip pat Vilniaus miesto savivaldybė kviečia dizainerius siūlyti idėjas, kaip galėtų atrodyti Vilniaus miesto gatvėmis važinėsiantys taksi automobiliai, jų spalvos, ženklinimas.

Kaip primena „Vilniaus diena“, per ankstesnę kadenciją meras A. Zuokas buvo sugalvojęs į Vilnių perkelti geltonų Niujorko taksi idėją. Sostinės vadovui neįtiko taksi automobiliai, kuriuos sunku išskirti iš viso miesto automobilių srauto.

Tačiau su šia idėja nesutiko taksi firmų savininkai ir vairuotojai.

Pirmiausia, buvo įvestas taksi automobilių amžiaus cenzas. Pagal jį taksistų automobiliai negalėjo būti senesni kaip 12 metų, be to, vairuotojai buvo įpareigoti savo darbo priemones nusidažyti geltona spalva.

Vairuotojai tada piktinosi, kad dėl šios miesto valdžios idėjos neteks darbo, nes ne kiekvienas turėjo lėšų pasikeisti automobilį ar per tūkstantį litų išleisto jam dažyti.

Taksistai išsikovojo laisvę – idėja neprigijo. Šiandien vienintelis visus taksistus vienijantis ženklas – geltoni valstybiniai numeriai.

www.lrt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24