Rudamina linksminosi iki pat ryto

2024-06-25, 14:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Rudamina linksminosi iki pat ryto Rudaminos kultūros centro nuotr.

Joninės – trumpiausia metų naktis, kurios metu iki ryto galima šokti, šokinėti per laužą ir linksmintis su artimaisiais bei draugais. Taip padarė Rudaminos gyventojai ir svečiai birželio 23 dieną atvykę į Rudaminos parką, kur vyko tradicinė Joninių šventė. Skambėjo muzika, dainos, šokiai iki paryčių, degė laužas ir buvo pinami vainikai. Renginį vedė gero humoro ambasadorius Peter Bravvo.

Organizatoriai paruošė šaunią šventę. Svečių laukė originali, pašėlusi ir nenuspėjama meninė programa. Rudaminoje buvo kaip niekad smagu!

Tą vakarą scenoje pasirodė renginio šeimininkai – nuostabus Liaudies dainų ir šokių ansamblis „Rudomianka“, kuris visus sužavėjo „Varšuvos valsu“ ir šokiu „Żywiec“. Šokti visus pakvietė „Smile TM“ kolektyvas (vadovė ir choreografė Justyna Suslonova) – Šalčininkų kultūros centre veikiantis talentingų merginų kolektyvas, kurio repertuare – įvairių tautų, stilių ir žanrų šokiai. Žiūrovai turėjo galimybę pasigrožėti nuotaikingu „Čigonų šokiu“, „Folk Girls“ ir „Amazonių“ šokiu. Į tolimą kelionę po karštąsias Pietų Amerikos šalis pakvietė charizmatiškas Enrique Santos ir Patricijos Luščinskos duetas, kuris į šventę atvyko su ritmingu Latino šou. Savo energija, gyva muzika ir charizma jie visus privertė linksmai šokti.

Vakaro žvaigžde tapo grupė „Weź Nie Pytaj“ iš Lenkijos. 2020 m. pradžioje ši grupė užkariavo muzikos pasaulį. Ją sudaro trys draugai iš Cešyno Silezijos: Sylwia, Wojtek ir Mateusz, kuriuos vienija bendra aistra muzikai. Jie nusprendė populiariąją muziką sujungti su kalniečių muzika, ir gavo nuostabų efektą. Grupė garsėja energingais gyvais pasirodymais, kurių metu skatina publiką smagiai leisti laiką kartu. Taip nutiko ir šių metų šventėje Rudaminoje. Gyvas grupės pasirodymas pakerėjo publiką liaudies garsų ritmu.

Šį stebuklingą vakarą ypač pagerbti buvo visi Jonai, Janinos, Ivanai, Vandos, Danutės ir Zenonai. Juos visus susirinkusius šventėje organizatoriai pakvietė į sceną. Šventės kaltininkai išgirdo daug nuoširdžių žodžių ir palinkėjimų. Visi gavo po ąžuolo lapų vainiką.

Šventės svečiai galėjo ne tik stebėti koncertą, kartu su artistais dainuoti ir šokti, bet ir išbandyti savo jėgas įvairiose sporto varžybose bei kituose konkursuose. Visi norintieji galėjo dalyvauti Joninių vainikų pynimo dirbtuvėse ir sužinoti, iš kokių gėlių ir žolelių buvo pinami seniau vainikai.

Gurmanų laukė gardūs „AB Vilniaus paukštyno“ gaminiai. Taip pat veikė šventinė mugė, kurioje svečiai galėjo rasti daug saldumynų, liaudiškų gaminių ir daug kitų įdomybių. Norintieji galėjo dalyvauti loterijoje be pralaimėjimų. Neliko pamiršti ir jauniausi šventės dalyviai. Organizatoriai vaikams paruošė daug įdomių žaidimų.

Renginio atmosferą sustiprino iškilmingas tradicinio laužo uždegimas.

Rudaminos kultūros centras visiems šventės svečiams paruošė fantastišką staigmeną ir pakvietė pasigrožėti nuostabiu lazerių šou. Šio pasirodymo metu žiūrovus linksmino DJ Jovani.

Jonas Nainys – DJ Jovani elektroninės muzikos fanams puikiai žinomas iš dueto „Radistai DJs“, vadinto tikraisiais elektroninės muzikos vėliavnešiais. „Radistai“ daugelį metų vedė populiarias radijo ir TV laidas, rengė įspūdingus „Radistai Village“ ir „Radistai Catle“ festivalius bei areninius šou, kurie pritraukdavo dešimtis tūkstančių žiūrovų.

Pačių ištvermingiausių laukė diskoteka. Tikra muzikine fiesta pasirūpino grupė „Deja Vu“. Šis duetas sukūrė nepamirštamą atmosferą. Minia pašėlusiai šoko iki paryčių.

Į šventę Rudaminoje atvyko taip pat garbūs svečiai: LR Seimo narys Česlav Olševski, LR Seimo narė Rita Tamašunienė, Vilniaus rajono vicemerė Edita Tamošiūnaitė, Vilniaus rajono savivaldybės vicemerė Danuta Narbut, Vilniaus rajono savivaldybės tarybos nariai: Miroslava Klim, Honorata Romanovska, Karolina Petrusevič, bei Vilniaus rajono švietimo įstaigų direktoriai.

„Man labai malonu šiandien būti su Jumis. Norėčiau nuoširdžiai pasveikinti visus šiandienos šventės kaltininkus su jų švente. Linkiu visiems gero vakaro ir geros nuotaikos“, – visiems linkėjo LR Seimo narys Česlav Olševski.

„Linkiu visiems šią trumpiausią naktį surasti stebuklingą paparčio žiedą. Linkiu tiems, kurie jau rado meilę, jos neprarasti, o kas dar jos nepatyrė, rasti ją šiandien“, – sakė LR Seimo narė Rita Tamašunienė.

Vilniaus rajono vicemerė Edita Tamošiūnaitė savo kalboje sakė: „Šiandien tikrai nuostabi šventė - bendruomeniškumo, džiaugsmo šventė. Tikiu, kad šiandien, trumpiausią naktį, jėgų ir šypsenų niekam nepritrūks. Galėsime bendrauti, šokti ir dainuoti. Tegul šis laikas, praleistas kartu, būna bendruomeniškumo metas, nes čia susiburia darniai gyvenančios tautos. Dėkoju Rudaminos kultūros centrui, kuriam vadovauja Violeta Cereška, visam jo kolektyvui ir visiems, prisidėjusiems prie šios šventės organizavimo. Tad pasinaudokime tuo ir linksminkimės iki paryčių“.

Vilniaus rajono savivaldybės tarybos narė Honorata Romanovska LLRA-KŠS ir jos pirmininko Valdemaro Tomaševskio vardu nuoširdžiai pasveikino visus varduvininkus.

„Tegul papartis šią trumpiausią metų naktį pražysta nuostabiais žiedais ir atneša mūsų širdims laimę, sveikatą ir visa, kas geriausia. Šokime ir linksminkimės iki ryto!“ – visiems linkėjo Rudaminos kultūros centro direktorė Violeta Cereška.

Joninių šventės organizatorius buvo Rudaminos kultūros centras, vadovaujamas Violetos Cereškos.

Organizatoriai dėkoja savo partneriams: Vilniaus rajono savivaldybei, Rudaminos seniūnijai, įmonei „AB Vilniaus paukštynas“ ir visiems tiems, kurie prisidėjo prie to, kad šis vakaras būtų nepakartojamas, ypatingas ir kupinas staigmenų.

Pagal Rudaminos kultūros centro inf.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24