Šeimos ir sporto šventė Rudaminoje

2024-06-02, 15:43
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Šeimos ir sporto šventė Rudaminoje Rudaminos kultūros centro nuotr.

Šeimos šventė – ypatingas laikas, kai galime susitikti su artimaisiais ir draugais, kartu švęsti ir stiprinti tarpusavio ryšius. Tai ne tik linksmybių ir žaidimų metas, bet ir puiki proga pasidžiaugti svarbiausiomis mus vienijančiomis vertybėmis. Šeimos vertybės yra tarsi nematomos gijos, sujungiančios mus visus į vieną didelę bendruomenę. Šios vertybės apima meilę, pagarbą, pasitikėjimą, supratimą ir rūpinimąsi vienas kitu. Jos moko mus dalytis, bendradarbiauti ir padėti vieni kitiems džiaugsmo ir iššūkių metu. Šilti, nuoširdūs santykiai su šeima ir artimaisiais yra kiekvieno žmogaus laimingo funkcionavimo pagrindas, todėl integracija ir noras leisti laiką kartu yra svarbūs.

Birželio 1 dieną Rudaminos parke vyko unikali Šeimos ir sporto šventė. Šventėje susirinko gausus būrys Rudaminos ir apylinkių gyventojų bei miesto svečių, kurie išreiškė norą kartu smagiai praleisti laiką.

Šventės organizatoriai paruošė daugybę atrakcijų visai šeimai. Kiekvienas – suaugęs ar vaikas – galėjo rasti kažką įdomaus ir artimo širdžiai.

Svečių laukė įvairių sporto šakų varžybos. Renginio metu šeimos galėjo išbandyti savo jėgas sporto kliūčių ruože, metimuose į krepšį nuo baudos linijos, rankų lenkimo rungtyje, šokinėjime per šokdynę, etnosporte ir šaudyme lazeriais. Visi norintieji galėjo dalyvauti virvės traukimo ir štangos spaudimo gulint varžybose, šeimos estafetėje ar šaškių turnyre.

Organizatoriai pasirūpino, kad žmonės linksmai leistų laiką įvairiuose šventiniuose kiemeliuose. Balionų šalyje visi šeimos nariai turėjo galimybę pasigaminti įvairias figūrėles iš balionų. Šeimos rankdarbių skrynioje vyko apyrankių ir lėlių iš siūlų pynimo pamokos. Blizgių tatuiruočių salone visi norintys galėjo pasidaryti blizgančias tatuiruotes. Svečiams patiko ir vaivorykštės spalvų laboratorija, kurioje galėjo piešti ir spalvinti paveikslėlius. Išalkusių šventės dalyvių laukė šeimyninė virtuvė, į kurią visus pakvietė „Vilniaus paukštyno“ įmonė. Šiame kiemelyje galima buvo paruošti ir suvalgyti skanius dešrainius. Norintieji galėjo apsilankyti Vilniaus visuomenės sveikatos biuro kiemelyje ir sužinoti daugiau apie sveiką gyvenseną bei kaip rūpintis savo sveikata. Pardavėjų alėja svečiams siūlė įdomiausių ir linksmiausių prekių – nuo rankdarbių iki žaislų ir net rimtų įrankių. Tai buvo puiki proga įsigyti ką nors ypatingo sau ar savo artimiesiems.

O žaidimų ir juoko aikštelėje šventės dalyviai galėjo stebėti artistų pasirodymus. Dainą apie šeimą atliko Justyn Narkevič. Prieš linksmą publiką pasirodė jauniausi Liaudies dainų ir šokių ansamblio „Rudomianka“ artistai – Žirneliai, sušokę šokį „Bratnie dusze“. O Patricija Salmanovič pakvietė visus šokti flashmobą.

Šventės metu buvo paskelbti įvairių sporto šakų rungčių nugalėtojai. Jiems buvo įteiktos organizatorių paruoštos dovanos, kurias įsteigė Rudaminos kultūros centras, Rudaminos seniūnija ir bendrovė „Vilniaus paukštynas“.

Šventėje dalyvavo garbūs svečiai: LLRA-KŠS pirmininkas europarlamentaras Valdemar Tomaševski, LR Seimo narė Rita Tamošiūnienė, LR Seimo narys Česlav Olševski, Vilniaus rajono mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė, Vilniaus rajono savivaldybės tarybos nariai - Valdemar Urban, Miroslava Klim, Honorata Romanovska, Rūta Carik, Karolina Petrusevič, Vilniaus rajono savivaldybės Kultūros, sporto ir turizmo skyriaus vedėja Lilija Andruškevič, Rudaminos seniūnijos seniūnas Juzef Šatkevič, Rudaminos Ferdinando Ruščico gimnazijos direktorė Žaneta Jankovska, buvęs ilgametis Vilniaus rajono savivaldybės Kultūros, sporto ir turizmo skyriaus vedėjas Edmund Šot, Vilniaus rajono sporto centro direktorius Marijan Kačanovski, Vilniaus rajono Nemenčinės sporto mokyklos direktorius Robert Komarovski.

Savo pasisakymuose svečiai kalbėjo apie šeimos vaidmenį formuojant žmogaus asmenybę. Jie ne kartą pabrėžė tradicinės šeimos išsaugojimo ir šeimos vertybių puoselėjimo svarbą. Visiems šventės dalyviams svečiai linkėjo, kad šeima ir šeimos vertybės visada būtų pirmoje vietoje jų gyvenime.

Šio linksmo renginio organizatorius buvo Rudaminos kultūros centras.

Organizatoriai dėkoja Vilniaus rajono savivaldybei, Rudaminos seniūnijai, bendrovei „Vilniaus paukštynas“, Rudaminos bendruomenės centrui, Vilniaus visuomenės sveikatos biurui „Vilnius sveikiau“, Vilniaus rajono sporto centrui, Lietuvos etnosporto komitetui, Vilniaus rajono Nemenčinės sporto mokyklai ir visiems prisidėjusiems prie šios šventės organizavimo.

RKC inf. ir nuotr. 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24