A. Butkevičius: įspėjimai apie galimą investuotojo į VAE pasitraukimą - pasakos

2013-10-14, 14:43
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Premjeras Algirdas Butkevičius pasakomis vadina ekspertų įspėjimus, kad, delsiant apsispręsti dėl Visagino atominės elektrinės (VAE) statybos, gali pasprukti strateginis investuotojas.

"Aš nematau jokios studijos, pagal kurią būtų galima daryti išvadas. Tai reiškia, kad populizmas, melavimas visuomenei ir neteisingas informacijos skleidimas palietė ne tik paprastą žmogų, bet ir mokslininkus", - pareiškė A. Butkevičius pirmadienį po valdančiųjų politinės tarybos.

Pasak Premjero, sprendimas dėl VAE galės būti priimtas atsakius į visoms partnerėms kilusius klausimus. O tokių klausimų po "Lietuvos energijos" susitikimų su kitų Baltijos šalių energetikos įmonėmis esą kilo daug.

Ministras Pirmininkas taip pat pateikė informacijos apie švedų atliktą elektros tinklų sinchronizacijos su Vakarais galimybių studiją. Joje, anot A. Butkevičiaus, yra pažymėta, kad reikėtų elektros jungties į Lenkiją, taip pat paminėta, kokį reikėtų užsitikrinti rezervą.

Šią studiją ir darbus, kurie yra susiję su VAE, ketinama pristatyti Seimui.

Pasak A. Butkevičiaus, galutinis žodis dėl VAE statybos bus tartas po konsultacijų su regioniniais partneriais.

"Tas klausimas gali būti paskelbtas, kai mes su regioniniais partneriais kartu atsakysime į visus klausimus ir kai kartu pasakysime: statom, bet jei bus tam tikra rizika (kaip ir britai, suomiai, čekai pasakė), jeigu gamybos elektros kaina bus aukštesnė už rinkos kainą, valstybė subsidijuos", - sakė A. Butkevičius.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24