Ei­šiš­kie­tis – tarp ge­riau­sių abi­tu­rien­tų

2016-07-21, 12:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Tarp šie­met ge­riau­siai iš­lai­kiu­sių­jų bran­dos eg­za­mi­nų se­si­ją yra ir trys len­kų mo­kyk­lų mo­ki­niai: Eve­li­na Vo­lo­vi­če­va ir To­maš Su­cho­dols­ki iš Vil­niaus Jo­no Pau­liaus II gim­na­zi­jos ir Da­niel Ro­go­ža iš Ei­šiš­kių gim­na­zi­jos Tarp šie­met ge­riau­siai iš­lai­kiu­sių­jų bran­dos eg­za­mi­nų se­si­ją yra ir trys len­kų mo­kyk­lų mo­ki­niai: Eve­li­na Vo­lo­vi­če­va ir To­maš Su­cho­dols­ki iš Vil­niaus Jo­no Pau­liaus II gim­na­zi­jos ir Da­niel Ro­go­ža iš Ei­šiš­kių gim­na­zi­jos © L24 (Fot. Ivona Klimaševskaja)

Ant­ra­die­nį, lie­pos 19 d., į Val­do­vų rū­mus Lie­tu­vos prem­je­ras ir švie­ti­mo ir moks­lo mi­nist­rė Aud­ro­nė Pit­rė­nie­nė pa­kvie­tė į iš­kil­mes 93 ge­riau­sius šių me­tų abi­ti­rien­tus, ga­vu­sius per bran­dos eg­za­mi­nus ma­žiau­siai po tris mak­si­ma­lius įver­ti­ni­mus (100 taš­kų). Tai – 41 ša­lies mo­kyk­los mo­ki­niai.


„Džiau­giuo­si, kad „šim­tu­ki­nin­kų“ yra ne tik di­džių­jų mies­tų mo­kyk­lo­se, bet ir ra­jo­nuo­se“, – kal­bė­jo prem­je­ras.

Dau­giau­sia „šim­tu­kų“ per bran­dos eg­za­mi­nus – po pen­kis – ga­vo šie­met trys mo­ki­niai. Tai: Ni­ki­ta Pa­ja­nok iš Klai­pė­dos li­cė­jaus, Gied­rius Pa­kal­ka iš Ig­na­li­nos gim­na­zi­jos ir Ag­nė Sta­niū­tė iš Kė­dai­nių „At­ža­ly­no“ gim­na­zi­jos.

Ke­tu­ris eg­za­mi­nus mak­si­ma­liam įver­ti­ni­mui iš­lai­kė 13 abi­tu­rien­tų, o po „tris“ šim­tu­kus ga­vo 77 mo­ki­niai.

Tarp šie­met ge­riau­siai iš­lai­kiu­sių­jų bran­dos eg­za­mi­nų se­si­ją yra ir trys len­kų mo­kyk­lų mo­ki­niai: Eve­li­na Vo­lo­vi­če­va ir To­maš Su­cho­dols­ki iš Vil­niaus Jo­no Pau­liaus II gim­na­zi­jos ir Da­niel Ro­go­ža iš Ei­šiš­kių gim­na­zi­jos. Vi­si jie ga­vo po 100 taš­kų iš tri­jų eg­za­mi­nų.

„Sie­kiau kuo ge­res­nių re­zul­ta­tų. Tu­rė­jau tiks­lą iš vi­sų eg­za­mi­nų gau­ti po 86 taš­kus ir dau­giau. To­dėl esu la­bai pa­ten­kin­ta, kad pa­vy­ko gau­ti net dau­giau, nei ma­niau“, – sa­kė E. Vo­lo­vi­če­va iš Vil­niaus Jo­no Pau­liaus II gim­na­zi­jos. Po „šim­tu­ką“ ga­vo iš bio­lo­gi­jos, ma­te­ma­ti­kos ir lie­tu­vių kal­bos ir li­te­ra­tū­ros vals­ty­bi­nių eg­za­mi­nų. Pa­klaus­ta apie at­ei­ties pla­nus sa­kė, kad ke­ti­na stu­di­juo­ti bio­tech­no­lo­gi­jas Var­šu­vos uni­ver­si­te­te.

Stu­di­juo­ti į Len­ki­ją, o tiks­liau į Var­šu­vos tec­hni­kos uni­ver­si­te­tą (Po­li­tech­ni­ką), ren­gia­si ir Vil­niaus Jo­no Pau­liaus II gim­na­zi­jos ab­sol­ven­tas T. Su­cho­dols­ki, ku­ris per bran­dos eg­za­mi­nus ga­vo po 100 taš­kų iš lie­tu­vių kal­bos ir li­te­ra­tū­ros, ru­sų kal­bos ir in­for­ma­ti­kos eg­za­mi­nų. Kaip pa­brė­žė, ge­ri re­zul­ta­tai per bran­dos eg­za­mi­nų se­si­ją „tai šiek tiek ga­bu­mų, bet vi­sų pir­ma la­bai daug dar­bo“. „Tu­riu tiks­lų, ku­riuos no­riu pa­siek­ti ir at­kak­liai jų sie­kiu. Ruo­šiuo­si stu­di­juo­ti Len­ki­jo­je. No­riu stu­di­juo­ti kom­piu­te­ri­nę in­ži­ne­ri­ją“, – sa­kė T. Su­cho­dols­ki.

D. Ro­go­ža iš Ei­šiš­kių gim­na­zi­jos vie­nin­te­lis at­sto­va­vo Šal­či­nin­kų ra­jo­nui. Ga­vo tris „šim­tu­kus“ iš lie­tu­vių kal­bos ir li­te­ra­tū­ros, ru­sų ir an­glų kal­bų eg­za­mi­nų. „Ne­si­ti­kė­jau, kad pa­vyks gau­ti net tris „šim­tu­kus“. Ta­čiau tai ne­abe­jo­ti­nai bu­vo „erš­kė­čių ke­lias“. Sun­kus ke­lias į iš­sva­jo­tą tiks­lą. Ir pa­vy­ko. Ma­no tiks­las ir pa­grin­di­nė mo­ty­va­ci­ja – me­di­ci­nos stu­di­jos Vil­niaus uni­ver­si­te­te“, – sa­kė D. Ro­go­ža. Vai­ki­nas jau­čia­si di­džiai lai­min­gas, kaip pats pa­brė­žė, kad at­si­dū­rė tarp ge­riau­sių Lie­tu­vos abi­tu­rien­tų. Dėl šios prie­žas­ties jau­nuo­lis tu­ri mo­ty­va­ci­ją „ei­ti to­liau ir siek­ti aukš­čiau­sių re­zul­ta­tų“. Jis pri­si­pa­ži­no, kad ge­ri bran­dos eg­za­mi­nų re­zul­ta­tai – tai ne tik jo pa­ties nuo­pel­nas: „Už sa­vo sėk­mę esu dė­kin­gas mo­ky­to­jams, tė­vams, bi­čiu­liams.“

Iš vi­so 1863 šių me­tų abi­tu­rien­tų dar­bai ga­vo mak­si­ma­lų 100 taš­kų įver­ti­ni­mą.

Ivo­na Kli­ma­šev­ska

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24