2014-03-14, 12:53

Prokurorai įtariamąjį Sausio 13-osios įvykių byloje siūlo suimti trims mėnesiams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prokurorai trečiadienio vakarą sulaikytam Rusijos Federacijos piliečiui, kuris yra vienas iš įtariamųjų ikiteisminiame tyrime dėl Sausio 13-osios įvykių Lietuvoje, siūlo skirti maksimalią - 3 mėnesių laisvės atėmimo - bausmę.

45-erių metų įtariamajam tokios kardomosios priemonės paprašė Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroras Gintautas Paškevičius. Vilniaus miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas penktadienio rytą sprendžia, ar tenkinti tokį prokurorų prašymą.

Ikiteisminiame tyrime dėl Sausio 13-osios įvykių Lietuvoje įtariamaisiais pripažinti 79 asmenys Rusijos Federacijos, Ukrainos ir Baltarusijos Respublikos piliečiai.

Įtariamieji yra buvę komunistų partijos vadovai, gynybos, vidaus reikalų ministerijų, KGB atstovai, karininkai. Jie tiesiogiai dalyvavo užgrobiant Spaudos rūmus, Televizijos bokštą, Lietuvos radiją ir televiziją bei kitus objektus Vilniuje ir kituose Lietuvos mietuose.

Įtarimai jiems pareikšti dėl galimo tarptautinės teisės draudžiamo elgesio su žmonėmis, tarptautinės humanitarinės teisės saugomų asmenų žudymo, tarptautinės humanitarinės teisės saugomų asmenų žalojimo, draudžiamos karo atakos prieš civilius ir uždraustų karo priemonių naudojimo.

Teismui skyrus šiems įtariamiesiems kardomąsias priemones - suėmimus, ir atsižvelgiant į tai, kad šie asmenys yra ne Lietuvoje, jų atžvilgiu yra išduoti Europos arešto orderiai. Pagal Europos arešto orderį buvo sulaikytas ir šis įtariamasis.

Kaip skelbia delfi.lt, Kaliningrade gyvenantis vyras teigė, kad jau metus turėjo Lietuvos vizą ir ne kartą buvo atvykęs į Lietuvą. Šią savaitę jis buvo atvykęs į Kauną, kur apsipirko ir važiavo namo, bet buvo sulaikytas.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24