XII Pėsčiųjų piligriminis žygis kunigui prelatui Juzefui Obrembskiui pagerbi. Atsiliepkime į Dievo meilę

2024-06-07, 21:38
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
XII Pėsčiųjų piligriminis žygis kunigui prelatui Juzefui Obrembskiui pagerbi. Atsiliepkime į Dievo meilę © L24.lt (Fot. Marliena Paškovska)

Daugiau nei 400 žmonių – daugiausia Vilniaus rajono moksleiviai – dalyvavo XII Pėsčiųjų piligriminiame žygyje kunigui prelatui Juzefui Obrembskiui pagerbti. Penktadienį, birželio 7 d., žygio dalyviai pajudėjo nuo Sudervės Švč. Trejybės bažnyčios Maišiagalos link. Piligriminę kelionę vainikavo šv. Mišios Maišiagalos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje.

„Mes, žmonės, labai pripratome prie patogumo. Dievas nori mus vesti toliau, per sunkumus ir kančias. Šių metų piligriminės kelionės šūkis: „Atsiliepkime į Dievo meilę“. Dievas viskuo parodo mums meilę. Per Bibliją, angelus, žmones, Bažnyčią. Dabar esame Eucharistijoje, kad padėkotume už viską ir atsilieptume į šią meilę“, – kalbėjo per pamokslą piligriminio žygio dvasinis vadovas kun. Viktor Kudriašov.

Po šv. Mišių žygio dalyviai pasimeldė prie kunigo prelato J. Obrembskio kapo. Būtent penktadienį, birželio 7 d., buvo minimos 13-osios Jo mirties metinės.

Šio iškilaus dvasininko atminimą pagerbė ir žygio dalyviai, ir miestelio gyventojai, ir visi, kam artima Jo asmenybė. Bendroje maldoje, kurios metu dėkota Dievui už kunigo prelato ganytojišką darbą, dalyvavo ir Lietuvos lenkų sąjungos pirmininkas, europarlamentaras Waldemar Tomaszewski kartu su parlamentare Rita Tamašuniene ir kartu su žygeiviais įveikė trasą nuo Sudervės iki Maišiagalos.

W. Tomaszewski tarė jaunimui kelis žodžius apie kunigą prelatą J. Obrembskį.

„Jauni žmonės jau, ko gero, jo neatsimena. Išėjo pas Viešpatį prieš 13 metų birželio 7-ąją. Faktiškai tai yra iškiliausias lenkas, gyvenęs po karo Vilniaus krašte, buvo pavyzdys mums visiems, visam Vilniaus kraštui. Prašau melstis už Jo paskelbimą palaimintuoju. Tokią iniciatyvą iškėlė Maišiagalos parapija 2018 metais, praėjus septyneriems metams nuo jo mirties. Tad ši malda labai reikalingas, nes mūsų manymu tai buvo Dievo siųstas žmogus, šventas žmogus“, - kalbėjo W. Tomaszewski.

Kaip ir kasmet, svetinga Maišiagalos parapija vaišino piligrimus gardžiais kibinais.

Piligriminiame žygyje tradiciškai dalyvavo Vilniaus rajono vaikai ir jaunimas.

„Šiemet piligriminiame žygyje dalyvavo labai daug dalyvių – per 400 žmonių.  Daugiausia – tai Vilniaus rajono mokiniai ir mokytojai. Labai džiaugiamės, kad kiekvienais metais jaunimas mokyklose teiraujasi dėl šio piligriminio žygio, noriai dalyvauja bendroje maldoje, neša savo ketinimus ir seka prelato Juzefo Obrembskio keliais“, – sakė piligriminio žygio organizacinio komiteto atstovė, Vilniaus rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo pavaduoja Janina Klimaševska. Pridūrė, kad šiemet piligriminiame žygyje dalyvavo ir lietuvių Bezdonių Saulėtekio pagrindinės mokyklos mokiniai.

Tradiciškai žygyje dalyvavo Nemenčinės neįgaliųjų dienos užimtumo centro globotiniai ir Paberžės socialinės globos namų gyventojai su šios institucijos darbuotojais.  

Žygio metu piligrimai turėjo dvi atokvėpio stoteles – vieną Dūkštų seniūnijos teritorijoje, kitą – prie kryžiaus netoli Maišiagalos. Pastarojoje vietoje prie piligrimų prisijungė vaikai iš Maišiagalos kun. Juzefo Obrembskio gimnazijos priešmokyklinio ugdymo grupių ir kartu su suaugusiaisiais įveikė paskutinį vieno kilometro žygio ruožą.

Pirmasis pėsčiųjų piligriminis žygis kunigui prelatui Juzefui Obrembskiui pagerbti buvo surengtas 2013 metais ilgametės Vilniaus rajono savivaldybės merės Marijos Rekst iniciatyva ir yra organizuojamas iki šiol. Žygio tikslas – skleisti krikščioniškas vertybes, kuriomis savo gyvenime vadovavosi Vilniaus krašto patriarchas, šviesaus atminimo kunigas prelatas J. Obrembski.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24