Gali lėkti vieno iš Vilniaus vadovų galva

2015-09-16, 15:47
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gali lėkti vieno iš Vilniaus vadovų galva © L24

Vienam iš sostinės vadovų atėjo neramios dienos. Sostinės Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos „Valdemaro Tomaševskio blokas" frakcijos nariai renka parašus po interpeliacija Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Rokui Uscilui. Parašus dėl R. Uscilo interpeliacijos pradėta rinkti dėl sukelto chaoso ir sumaišties pertvarkomose Vilniaus miesto tautinių mažumų vidurinėse mokyklose.

Tarp pagrindinių kaltinimų, kuriuos išvardijo Vilniaus miesto Tarybos narė Renata Cytacka, yra pareigų nevykdymas, dėl kurio buvo sukeltas chaosas ir sumaištis pertvarkomose tautinių mažumų vidurinėse mokyklose.

Sostinės mokyklas, tarp kurių ir S. Konarskio vidurinė mokykla, Vilniaus miesto Taryba bando reorganizuoti į pagrindines mokyklas. Šios mokyklos vyresniųjų klasių mokiniai mokosi tame pačiame pastate, nors formaliai jie yra A. Mickevičiaus gimnazijos auklėtiniai. Savivaldybės administracija dar neišdavė jokių teisinių dokumentų, susijusių su šiuo atveju. Nėra sureguliuoti mokytojų, dirbančių su 11 ir 12 klasių mokiniais, įdarbinimo klausimai.

„Savivaldybės administracija yra atsakinga už visų Tarybos sprendimų įgyvendinimą, t.y. ji turi padėti mokyklų vadovams, paruošti visus reikalingus teisės aktus, rasti išeitį iš susiklosčiusios keblios padėties, tačiau ne tokią, kurią šiandien ir praėjusią savaitę išgirdome iš Švietimo departamento atstovų, pasikvietusių susitikti S. Konarskio vidurinės mokyklos ir A. Mickevičiaus gimnazijos atstovus ir pasakiusių, kad jie susitartų tarpusavyje", – kalbėjo R. Cytacka. Tarybos narė pridūrė, kad turi būti užtikrintas mokytojų socialinių garantijų tęstinumas.

„Šiuo metu tai nėra reorganizacija – Tarybos sprendimai pažeidė LR Švietimo įstatymo 44 str. 6 d., numatančią, kad mokyklos reorganizavimo (pertvarkymo) procedūros pradedamos ne vėliau, kaip likus 4 mėnesiams iki jų pabaigos, ir turi būti baigtos iki einamųjų metų rugpjūčio 31 dienos. Tą pati sako Darbo kodeksas ir Civilinis kodeksas – sprendimai dėl mokytojų turi būti priimti ne vėliau, kaip likus 4 mėnesiams", – sakė R. Cytacka.

Tarybos narė pabrėžė, kad pertvarkant mokyklas pasigesta teisės aktuose numatytų konsultacijų su mokyklų bendruomenėmis.

„Kadangi nebuvo garantuotas teisingumas ir buvo nesilaikoma teisės aktų, renkame parašus direktoriaus pavaduotojo Roko Uscilo interpeliacijai", – paaiškino Renata Cytacka

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24