Prezidentė kalbėsis su ministrais apie jų būsimus darbus

2014-05-26, 14:39
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė iki inauguracijos ketina susitikti su visais ministrais ir jos skiriamų institucijų vadovais bei kalbėtis apie būsimus darbus. Kalbėdama apie Vyriausybės sudėtį po rinkimų, Prezidentė sakė kol kas nežinanti vienintelio iš ministrų, išrinktų į Europos Parlamentą (EP), "tvarkiečio" aplinkos ministro Valentino Mazuronio apsisprendimo dėl jo karjeros.

Ir daugiau šiuo klausimu nespekuliavo, tepasakydama, kad iki liepos 12 d. ketina susitikti su visais ministrais ir pakalbėti apie jų darbus.

Valstybės vadovė taip pat ketina aptarti viceministrų darbus. D. Grybauskaitė kai kurių jų kokybę vadina problema. Prezidentė žada reikalauti, kad viceministrai būtų "atsakingi, profesionalūs ir skaidrūs".

Dėl valdančiosios daugumos, pasak valstybės vadovės, turi spręsti politikai, todėl ji žada su Premjeru Algirdu Butkevičiumi aptarti tai, "kaip jis įsivaizduoja, kokia valdančioji dauguma bus".

Prezidentė nespekuliavo, ar socialdemokratas Zigmantas Balčytis bus siūlomas į eurokomisarus.

"Turime sąrašų tinkamų kandidatų, turi būti bendras sprendimas", - sakė D. Grybauskaitė.

Paklausta apie Valstybės saugumo departamento, kuriam per rinkimų kampaniją negailėjo kritikos dėl esą nevykdomos prevencijos pareigos, vadovo likimo, Prezidentė atsakė, kad iki inauguracijos ji žada susitikti ir su savo skiriamų institucijų vadovais. Per susitikimą bus žiūrima, ar įmanoma rasti sutarimą dėl darbo ateinančius penkerius metus.

Prezidentė ketina susitikti ne tik su VSD direktoriumi Gediminu Grina, bet ir laikinuoju Generalinės prokuratūros vadovu Dariumi Raulušaičiu.

Liepą baigiasi ir kariuomenės vado kadencija. Prezidentė teigė, kad netrukus po rinkimų prasidės konsultacijos dėl naujo kariuomenės vado skyrimo.

Valstybės vadovė po inauguracijos žada atnaujinti ir savo komandą, tačiau kol kas nekonkretizuoja, kokie patarėjai keisis.

Kalbėdama apie santykius su Rusija, Prezidentė sakė, kad tikisi "geranoriškų santykių abipusės pagarbos pagrindu". Tačiau valstybės vadovė pažymėjo, kad "niekada neleisime nei savęs spausti, nei stumdyti, nei nurodinėti, ką ir kaip Lietuva turi daryti".

Prezidentė jau spėjo telefonu pasikalbėti su naujuoju Ukrainos valstybės vadovu Petru Porošenka. Pasak valstybės vadovės, jie vienas kitą pasveikino. "Ukraina tikisi, kad Lietuva bus tas draugas ir partneris, koks buvo iki šiol", - sakė D. Grybauskaitė.

Kalbėdama apie praėjusius rinkimus, Prezidentė juos pavadino "demokratijos ir žodžio laisvės geriausiu rezultatu".

Tarp prioritetų ji įvardijo siekius sumažinti socialinę atskirtį, neleisti grobstyti Lietuvos valstybės, stiprinti šalies energetinį savarankiškumą, skaidrumą, pažaboti korupciją, kad būtų įvestas euras.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24