B. Bradauskas iš partijos etikos sargų sulaukė švelniausios nuobaudos

2014-01-10, 07:22
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimo narys socialdemokratas Bronius Bradauskas, pasisakęs dėl siūlymo skirti valstybines pensijas Holokausto aukų gelbėtojams, sulaukė Lietuvos socialdemokratų partijos Etikos ir procedūrų komisijos nuobaudos. Kolegos, sprendę, ar apsiriboti svarstymu, ar skirti įspėjimą, pasisakė už švelniausią nuobaudą - svarstymą komisijoje.

Tai po ketvirtadienį vykusio posėdžio žurnalistams sakė Socialdemokratų partijos Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Kęstutis Virbickas. Pasak jo, už tai balsavo 7 komisijos nariai.

"Mes įpareigojome jį ateityje pasisakant tokia valstybine tematika kalbėti etiškai ir vengti tokių sąvokų, kurių nedera teigti brandžiam politikui. Įvertinome tai, kad mes negalime uždrausti ar reguliuoti nuomonės raiškos, be to, jis kalbėjo ne kaip partijos organo atstovas o kaip Seimo narys", - sakė K. Virbickas.

Pats B. Bradauskas teigė nesijaučiąs kaltas. "Aš savo partiečiams papasakojau situaciją, kad aš Statuto nepažeidžiau, nepažeidžiau partijos programos", - sakė jis žurnalistams.

Netyčia išsprūdusių žodžių jis sakė neatsimenąs. "Tikrai neatsimenu, negaliu nei teigti, nei neigti. Jeigu aš pasakiau tuos žodžius, aišku negerai pasakiau", - gailėjosi politikas.

Socialdemokratų partijos pirmininkas, Premjeras Algirdas Butkevičiaus pernai gruodį kreipėsi į partijos Etikos ir procedūrų komisiją, prašydamas įvertinti Socialdemokratų frakcijos Seime nario B. Bradausko pasisakymą.

Socialdemokratai pabrėžia, kad tiek gelbėjusieji, tiek gelbėjamieji buvo Lietuvos piliečiai, tad negalima kalbėti apie Holokaustą lyg tai būtų kitos valstybės problema.

"Lietuva nuo seno garsėjo kaip daugiatautė tolerantiška valstybė. Socialdemokratai pasisako už visų piliečių lygias teises ir atsakomybes prieš įstatymą. Bet kokios antisemitizmo apraiškos yra visuomenę skaldantis ir netoleruotinas veiksnys", - mano socialdemokratai.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24