L. Linkevičius dalyvaus ES Užsienio reikalų tarybos posėdyje Briuselyje

2017-02-04, 16:43
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
L. Linkevičius/© BFL (Šarūno Mažeikos nuotr.) L. Linkevičius/© BFL (Šarūno Mažeikos nuotr.)

Briuselyje vasario 6 dieną vyks Europos Sąjungos Užsienio reikalų tarybos posėdis, kuriame numatyta aptarti Ukrainos, Libijos, Egipto ir Artimųjų Rytų taikos proceso klausimus, skelbia Užsienio reikalų ministerija.

Ministrai aptars saugumo situaciją Rytų Ukrainoje, kur Rusijos remiami ginkluoti separatistai suintensyvino apšaudymus šią savaitę, dėl ko Donecko priemiestyje Avdijivkoje susidarė humanitarinės krizės sąlygos.

Ministrai taip pat peržiūrės Ukrainos pažangą įgyvendinant reformas bei aptars ES ir Ukrainos bendradarbiavimo tikslus šiems metams. Ukrainai suteikus bevizį režimą ir ratifikavus ES ir Ukrainos Asociacijos sutartis, ES ir Ukrainos bendradarbiavimas pereis į naują santykių lygmenį.

Aptardami Egipto klausimą, ministrai kalbės apie ES ir Egipto dvišalius santykius, migraciją, šalies vaidmenį regione, būtinybę užtikrinti žmogaus teises Egipte.

Situacija Libijoje išlieka kritinė ir dėl to kelia terorizmo, nelegalios migracijos ir kontrabandos grėsmę ES. Išvykstantieji iš Libijos sudaro apie 90 proc. ES krantus pasiekiančių asmenų, nors pačių Libijos gyventojų dalis labai nedidelė. Ministrai aptars tolesnį ES vaidmenį Libijoje, galimus žingsnius.

Ministrai dar kartą sugrįš prie Artimųjų Rytų taikos proceso klausimo prieš mėnesio pabaigoje planuojamą ES ir Izraelio Asociacijos tarybos susitikimą.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24