Prezidentė vyksta vizito į Vokietiją ir ES Vadovų Tarybą

2011-06-23, 08:23
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

2010-09-16_evt_img_4400a Prezidentė Dalia Grybauskaitė šiandien Vokietijos Prezidento Christiano Wulfo kvietimu lankysis Berlyne. Po susitikimų Vokietijos sostinėje Lietuvos vadovė išvyks į Briuselį, kur dalyvaus dvi dienas vyksiančioje Europos vadovų taryboje.

Tai pirmasis Prezidentės dvišalis susitikimas su praėjusią vasarą išrinktu Vokietijos vadovu.

Valstybių vadovai aptars dvišalius santykius, bendradarbiavimo stiprinimą energetikos, kultūros ir turizmo srityse, aktualius regiono, ES ir NATO klausimus.

Pasak šalies vadovės, Lietuva ir Vokietija suinteresuotos ne tik ekonominio, bet ir kultūrinio bendradarbiavimo stiprinimu, ypatingai atgaivinant kultūrinį paveldą Mažojoje Lietuvoje. Lietuvos ir Vokietijos prezidentai aptars bendras iniciatyvas kaip šio regiono kultūrą plačiau atverti Europai, pristatyti čia kūrusių K. Donelaičio, Vydūno ir Tomo Mano kūrybą pasaulio skaitytojams.

Ketvirtadienio popietę Briuselyje susirinkę ES valstybių vadovai svarstys ekonominės politikos koordinavimo ir paramos Graikijai klausimus, aptars priemones migracijos klausimams spręsti ir įvertins Kroatijos pažangą derybose dėl stojimo į Europos Sąjungą.

Prieš Europos viršūnių susitikimą Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvaus tradiciniame trijų Baltijos šalių, Švedijos, Suomijos bei Danijos valstybių ir vyriausybių vadovų susitikime (NB6), kurio metu Baltijos ir Šiaurės šalys suderins pozicijas svarbiausiais ES klausimais.

Prezidentės spaudos tarnyba

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24