Kaip turėti gražius plaukus: patarimai

2024-08-27, 16:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kaip turėti gražius plaukus: patarimai Reklamos autorių nuotr.

Sveiki plaukai žavi savo žvilgesiu, apimtimi ir gyvybingumu. Jie tarsi aureolė apgaubia galvą ir suteikia pasitikėjimo savimi. Žinodami, kad plaukai atrodo nepriekaištingai – jaučiamės patrauklūs ir laisvai galime atskleisti savo asmenybę.

Be to, skirtingi kirpimai, šukuosenos ir spalvos – suteikia galimybę žaisti su įvairiomis išvaizdomis ir atrasti tai, kas labiausiai tinka prie mūsų veido formos, akių spalvos ir stiliaus. Plaukai tampa tarsi drobė, kurioje galime įgyvendinti savo kūrybines idėjas ir išreikšti save.

Tiesa, norint turėti gražius plaukus – reikia jais rūpintis. Uoliai, nuolat, atsakingai. Plačiau apie svarbiausius plaukų priežiūros aspektus pasakoja kirpėja Paulina.

Tinkama plaukų priežiūra

Kasdienė plaukų priežiūra garantuoja, kad jie bus ne tik stori, tačiau ir gražūs. Gali tekti skirti laiko, kol rasite Jūsų plaukams ir galvos odai labiausiai tinkamą rutiną. Tačiau radus – beliks tik mėgautis nuostabiais plaukais.

„Naudokite šampūną ir kondicionierių, kurie yra skirti jūsų plaukų tipui – sausiems, riebiems, garbanotiems ir panašiai. Būtinai plaukite plaukus ne per dažnai, kad neišplautų natūralių aliejų bei naudokite švelnius šukuosenų formavimo produktus ir įrankius. Reguliariai kirpkite plaukus, kad pašalintumėte išsišakojusius galiukus ir saugokite plaukus nuo saulės, vėjo ir šalčio poveikio“,- nurodo Paulina.

Sveika mityba – nauda Jūsų plaukams

Sveiki ir žvilgantys plaukai – ne tik estetinis džiaugsmas, bet ir geros sveikatos bei subalansuotos mitybos atspindys. Deja, šiuolaikinis gyvenimo būdas, aplinkos tarša, stresas ir netinkama mityba gali neigiamai paveikti plaukų būklę, sukelti jų slinkimą, sausumą ir trapumą.

Norint džiaugtis sveikais ir gražiais plaukais – itin svarbu rūpintis ne tik išorine jų priežiūra, bet ir teikti pakankamai dėmesio mitybai. Subalansuota dieta, praturtinta maistinėmis medžiagomis, gali tapti efektyviu ginklu kovojant su plaukų problemomis ir užtikrinant jų sveiką augimą.

„Valgykite vertingą ir subalansuotą maistą, kuriame gausu vitaminų, mineralų ir skaidulų. Į savo racioną įtraukite pakankamai baltymų, nes jie yra plaukų statybinės medžiagos bei gerkite pakankamai vandens, kad jūsų plaukai ir oda būtų hidratuoti“,- pataria plaukų meistrė.

Plaukų grožiui labai padeda kiaušiniai. Juose gausu baltymų, biotino ir vitamino B12, kurie yra būtini sveikam plaukų augimui. Kiaušiniuose taip pat yra geležies, cinko ir seleno, kurie stiprina plaukų folikulus ir apsaugo nuo slinkimo. Taip pat įvairios lapinės daržovės. Špinatai, brokoliai, lapiniai kopūstai ir petražolės yra puikus vitaminų ir mineralų, tokių kaip vitaminas A, vitaminas C, geležis ir kalcis, šaltinis. Šios maistinės medžiagos yra būtinos sveikam plaukų augimui ir stiprina plaukų folikulus.

Papildai ir vitaminai Jūsų plaukams

Štai norint gražių plaukų specialūs papildai bei vitaminai yra tiesiog būtini. Pasitarkite su gydytoju arba vaistininku ir nuspręskite – ar jums reikia papildų plaukų sveikatai pagerinti.

„Papildai skiriasi savo veikliosiomis medžiagomis, kurių konkrečios atlieka tam tikras funkcijas. Vieni vitaminai nuo plaukų slinkimo, kiti – kai norisi padidinti jų apimtį, treti – profilaktikai. Plaukų problemos gali atsirasti dėl įvairių priežasčių, todėl prieš vartojant vitaminus reikėtų nustatyti tikslią nutriušimo priežastį. Tai padaryti gali padėti dermatologas, kuris įvertins jūsų plaukų būklę, mitybos įpročius ir gyvenimo būdą“,- nurodo specialistė. Ne visi vitaminai plaukams yra vienodai naudingi. Reikėtų rinktis kompleksinius preparatus, kuriuose, be B grupės vitaminų (ypač biotino, niacino ir riboflavino).

Svarbu – kuo mažiau streso gyvenime

Stresas gali sutrikdyti plaukų augimo ciklą, pailginti ramybės stadiją ir paskatinti plaukų slinkimą. Dėl to plaukai gali slinkti kuokštais, tapti reti ir trapūs. Taip pat jis gali sutrikdyti riebalinių liaukų veiklą, dėl ko plaukai praranda drėgmę ir tampa sausi, trapūs ir linkę lūžinėti bei sulėtinti plaukų augimo tempą, todėl plaukai auga lėčiau ir atrodo trumpesni.

Auginant ir puoselėjant plaukus – reikia kantrybės

Plaukų būklės pagerėjimas užtrunka. Būkite kantrūs ir nuoseklūs laikydamiesi jų puoselėjimo eigos ir galiausiai džiaugsitės sveikais ir gražiais plaukais. „Kasdien naudokite natūralias kaukes plaukams. Rinkitės pagamintas iš tokių ingredientų kaip medus, alyvuogių aliejus, avokadas ar bananas. Būtinai masažuokite galvos odą, kad pagerintumėte kraujotaką ir plaukų folikulų aprūpinimą maistinėmis medžiagomis“, - nurodo specialistė.

Reklama

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24