Tradicinis susitikimas „Pas Balinskius“: padėkota už bendrystę

2024-09-22, 13:51
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Tradicinis susitikimas „Pas Balinskius“: padėkota už bendrystę salcininkai.lt nuotr.

XIX amžiuje Balinskiai ir Sniadeckiai tapo kultūrinės minties skleidėjais Jašiūnuose. Dvare rinkosi Vilniaus inteligentijos atstovai: rašytojai, menininkai, mokslininkai. Istorijos verpetuose nukentėjęs dvaras naujam gyvenimui atgimė 2015 m. Šalčininkų rajono savivaldybės pastangomis jam sugrąžintas buvęs puošnumas ir paskirtis – tapti kultūrinės minties traukos vieta. Čia organizuojami koncertai, konferencijos, susitikimai, seminarai, tačiau čia renkasi ir vietos bendruomenė. Vienas iš tokių renginių – susitikimas „Pas Balinskius“, organizuojamas ilgus metus.

Rugsėjo 21 d. Jašiūnų seniūnija pakvietė į susitikimą seniūnaičius, ūkininkus, įmonių ir įstaigų vadovus, rėmėjus, Šalčininkų rajono savivaldybės tarybos narius Ireną Bojarun, Henriką Tomaševičių, Gerardą Stonkų. Į susitikimą taip pat atvyko Šalčininkų vicemeras Valdemar Sliževski, Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius Gžegož Jurgo, Pasaulio Polonijos tarybos pirmininkas Jaroslav Narkevič.

Kreipdamasis į susirinkusius šventės svečius seniūnas Zdislav Mažeiko apžvelgė seniūnijos teritorijoje atliktus darbus, investicijas į vandentvarkos ūkį, ir dėkojo gyventojams, įmonių ir įstaigų vadovams, ūkininkams už visokeriopą pagalbą.

– Džiugu, kad šiuose nuostabiuose rūmuose susitinkame kasmet, apibendriname metus, aptariame nuveiktus darbus, bendraujame. Didelė investicija – M. Balinskio gatvės remontas, įgaunantis pagreitį. Žinoma, dėl to kyla labai daug nepatogumų, bet labai prašau Jūsų visų apsišarvuoti kantrybe. Sudėtinga privažiuoti prie mokyklos, sudėtinga važiuoti per Jašiūnus, bet nėra kitos išeities. Turime prisitaikyti ir laukti, o kitąmet važiuosime suremontuotu keliu. Su rangovu tariamės, kad gyventojams kiltų kuo mažiau nepatogumų važiuojant Balinskio gatve, – kalbėjo seniūnas Zdislav Mažeiko. – Noriu padėkoti seniūnijos darbuotojams už kasdienį darbą. Jeigu ne jie, tai ir šiandien mes čia nesusirinktume. Džiaugiuosi turėdamas darnų kolektyvą. Dėkoju seniūnaičiams, kurie yra dešinioji mano ranka ir deramai atstovauja gyventojų interesus. Mūsų seniūnijos įvaizdis priklauso nuo visų mūsų seniūnijoje veikiančių įstaigų ir įmonių ir jų vadovų, kurie prisideda prie bendros gerovės kūrimo. Dėkoju visiems, kurie palaiko seniūnijos veiklą, padeda, pataria, remia, – tęsė jis.

Apie bendruomeniškumo puoselėjimo svarbą kalbėjęs vicemeras Valdemar Sliževski pabrėžė vietos bendruomenės įsitraukimo į seniūnijos gyvenimą svarbą.

– Vietos bendruomenė yra patikimiausias atsakymas šiais laikais į įvairiausius iššūkius. Čia jaučiamės reikalingi, o Jašiūnai turi kuo džiaugtis. Pirmiausia, motyvuotas jaunimas, turininga kultūra, konstruktyvus bendradarbiavimas su užsienio partneriais. Jašiūnuose dinamiškai vykdomi infrastruktūros objektų plėtros projektai, o kiekvienas darbas reikalauja laiko. Veikiant visiems kartu mums pavyks nuveikti bendruomenei svarbius darbus, – pasakė vicemeras Valdemar Sliževski.

Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius Gžegož Jurgo prisiminė Sniadeckio ir Balinskių organizuojamą kultūrinį gyvenimą Jašiūnų dvare.

– Šiandien noriu padėkoti visiems čia esantiems žmonėms už sklandžią partnerystę su Jašiūnų seniūnija, ypač verslininkams, kurie remia Jašiūnų seniūnijos ir Šalčininkų rajono savivaldybės iniciatyvas. Neseniai praūžė Derliaus šventė, kurią Jūs dosniai parėmėte. Tai mūsų visų darbas ir indėlis į bendrą rajono gyvenimą,–  kalbėjo jis.

Pasaulio Polonijos tarybos pirmininkas Jaroslav Nerkevič supažindino susirinkusius su jo šiuo metu vadovaujamos organizacijos veikla, vykdomais projektais, realizuojamais darbais.

Šis susitikimas „Pas Balinskius“ tapo gera proga padėkoti seniūnaičiams, kurių Jašiūnų seniūnijoje išrinkta 14, už iniciatyvumą, aktyvumą ir darbą ginant gyventojų interesus, padedant seniūnijai spręsti problemas. Seniūnas Zdislav Mažeiko dėkojo Sližūnių seniūnaitijos seniūnaitei Janinai Adamovič, Buikų seniūnaitijos seniūnaičiui Jevgenijui Barbarovičiui, Centrinės seniūnaitijos seniūnaitei Irenai Voicinovič, Dainavos seniūnaitijos seniūnaitei Vladyslavai Buzarevič, Gojaus seniūnaitijos seniūnaitei Majai Jaržinskienei, Popierinės seniūnaitijos seniūnaitei Polinai Bogdziun, Keidžių seninaitijos seniūnaičiui Ryšardui Šostakui, Keturių seniūnaitijos seniūnaitei Aleksandrai Voitukovič, Lydos seniūnaitijos seniūnaitei Lilijai Adamovič, Marazų seniūnaitijos seniūnaičiui Gžegožui Jakovičiui, M. Balinskio seniūnaitijos seniūnaitei Anai Jurevič, Merkio seniūnaitijos seniūnaitei Teresai Tankun, Naujosios seniūnaitijos seniūnaičiui Vladislavui Žiniui.

Padėkos taip pat įteiktos rajoninio konkurso „Gražiausia sodyba“ II vietos nugalėtojams Jolanta ir Dariui Kebedžiams ir III vietos nugalėtojams Andželai ir Leonardui Podolskiams, konkurse taip pat dalyvavo Regina ir Kšyštof Žilinskiai ir Valentina ir Juzef Veligorai. Konkurse „Metų ūkis“ III vietą užėmė Jašiūnų seniūnijoje ūkininkaujantys Snežana ir Pavel Svetnickiai. Derliaus šventės metu Jašiūnų seniūnijos vainikas pelnė I vietą gražiausio vainiko konkurse, jo autorė – Regina Tetianec.

Jašiūnų seniūnija taip pat išreiškė padėkas rėmėjams: Jašiūnų kaimo bendruomenei, UAB „Polivektris“, AB „Actas“ ir Marijai ir Aleksandrui Liplianskams ,Jurijui Borisionok, Pavelui Markovui, Vitalijui Dorniakui ir Šalčininkų kultūros centrui.

Susitikimą „Pas Balinskius“ savo pasirodymais praturtino Jašiūnuose veikiančių švietimo įstaigų mokinių pasirodymai. Visų jų, talentingų vaikų ir jaunimo, atliekamos dainos, muzika ir šokiai leido mėgautis ir turiningai leisti laiką. Dvaro rūmuose pasirodė ansamblio „Znad Mereczanki“ jaunimo šokių grupė, pristačiusi valsą, dainingas „Aušros“ gimnazijos jaunimas, muzikalūs Jašiūnų muzikos mokyklos auklėtiniai, energingi Jašiūnų pagrindinės mokyklos mokiniai ir M. Balinskio gimnazijoje veikiantis ansamblis „Gromada“. Koncertą užbaigė 29 metus veikiančio ansamblio „Znad Mereczanki“ choras.

Draugiškas susitikimas „Pas Balinskius“ baigėsi, tačiau paliko gražius įspūdžius. Jašiūnų seniūnija dėkoja už bendrystę ir linki visiems optimizmo, geros kloties ir kasdienio džiaugsmo.

www.salcininkai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24