Festivalis „Muzika Jašiūnų dvare“ sugrįžo!

2024-07-01, 18:21
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Festivalis „Muzika Jašiūnų dvare“ sugrįžo! salcininkai.lt nuotr.

Kiekvieną vasarą nekantriai laukimas festivalis „Muzika Jašiūnų dvare“ prasidėjo! Birželio 30 d. įvyko pirmasis koncertas, kupinas žaismingos muzikos, natų ir dainų. Klasikinės muzikos mylėtojų laukia net septyni susitikimai su žymiais Lietuvos ir užsienio atlikėjais.

Šalčininkų kultūros centras pasirūpino lankytojų nuotaika prieš koncertą. Visus įeinančius pro dvaro vartus pasitiko dvariškiai ir įteikė muzikines gėles, kurios lydi kiekvieną vasaros festivalį. Tądien parke sutikti svečiai atskleidė, kad tai ne pirmosios ir ne antrosios popierinės gėlės, kai kurie sukaupę visą puokštę.

Į Jašiūnų dvaro parką skubėję svečiai patogiai įsitaisė galiniame parteryje, vieni užėmė sėdimas vietas, kiti – pievelėje po medžiais, kai kurie čia atvažiavo iš sostinės, kiti iš kaimyninių rajonų, treti – vietos gyventojai.

Festivalis „Muzika Jašiūnų dvare“ prasidėjo Lietuvos policijos reprezentacinio pučiamųjų orkestro koncertu „Negirdėta Lietuva“, meno vadovas Artūras Maniušis, dirigentas Eimantas Anskaitis.

Į koncertą atvykęs Šalčininkų rajono vicemeras Valdemar Sliževski pasidžiaugė festivalio populiarumu ir gausiu žiūrovų būriu.

- Muzika keliauja kilnių tikslų kryptimi, ji leidžia atsiskleisti svajonėms, reikalinga tam, kad galėtume pastebėti kasdienybės žavesį. Iš esmės visa kūryba susitelkė į tai, kad mes galėtume įamžinti, pastebėti ir džiaugtis tuo, kas svarbiausia – meilė, grožis, laisvė ir taika. Tačiau tam, kad kūryba ir muzika būtų matoma, pasiekiama, reikia pastangų. Viskas prasideda nuo autoriaus įkvėpimo, tada seka jo nuoseklus darbas, toliau yra atlikėjai ir jų neblėstantis entuziazmas ir kruopštus pasirengimas, ir galiausiai yra publika. Manau, kad festivalis „Muzika Jašiūnų dvare“ visada nepaprastas, čia galima patirti šilčiausias emocijas, kuriomis vėliau galima pasidalinti su artimaisiais, - kalbėjo vicemeras Valdemar Sliževski, pasidžiaugęs, kad Jašiūnuose vykstantis festivalis traukia žiūrovus ir atlikėjus.

Tądien Jašiūnuose kalbinti žiūrovai atskleidė nekantriai laukę susitiko su aukšto lygio klasikine muzika, o sekmadienio popietės daugeliui tapo tradiciškai praleidžiamos dvaro parke.

- Kartu su šeima esame nuolatiniai šio festivalio lankytojai. Beveik kiekvieną sezoną atvykstame į koncertus Jašiūnų dvaro sodyboje. Tai nepakartojamas muzikinis renginys, o kartu ir edukacija, puikus ir turiningas laisvalaikio praleidimo būdas, - sako koncerto lankytoja Violeta iš Vilniaus.

Jašiūnietė Teresa taip pat dažna vasaros koncertų lankytoja ir ateina čia su artimaisiais, kaimynais ar draugais.

- Jašiūnų gyventojams šie koncertai – tikra kultūrinė dovana. Kur galėtumėme išgirsti žymius Lietuvos ir užsienio atlikėjus? Tikriausiai reikėtų įsigyti brangius bilietus, važiuoti į kitus miestus, o mes turime juos štai čia, pašonėje. Tad vasaros sekmadieniai tikrai turiningi ir nepakartojami, - sako ji.

Koncertas neprailgo, o pralėkė, nes kiekvienas Lietuvos policijos reprezentacinio pučiamųjų orkestro atliekamas kūrinys įtraukė į muzikinį sūkurį, kiekvienas žiūrovas gavo geros muzikos dozę ir išėjo iš Jašiūnų dvaro parko pakylėtas. Iš scenos liejosi emocijos ir aistra, kiekviena nata norėjo perteikti kūrinio dvasią ir pakviesti įsijausti į atliekamą kūrinį. Atlikėjai padovanojo žiūrovams kur kas daugiau negu koncertą, tai buvo atgaiva protui ir sielai.

Kitą sekmadienį Jašiūnų dvaro parke koncertuos Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, programoje – teatralizuotas operos koncertas „Dolce far niente“.

Organizatoriai: Šalčininkų rajono savivaldybės kultūros centras, Lietuvos nacionalinė filharmonija

Festivalį finansuoja: Šalčininkų rajono savivaldybė, Lietuvos kultūros taryba, Varšuvos kamerinės operos orkestro „Musicae AntiquaeCollegium Varsoviense“

Rėmėjas: Mazovijos vaivadijos maršalka

www.salcininkai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24