Pareigūnai baigė tirti Raseiniuose sunkiai sužalotos mažametės bylą

2023-09-14, 17:34
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Pareigūnai baigė tirti Raseiniuose sunkiai sužalotos mažametės bylą pixabay.com asociatyvi nuotr.

Rugsėjo 14 d. Šiaulių apygardos teismą pasiekė rezonansą šalyje sukėlusi baudžiamoji byla, kurioje sunkiu dvejų metų mergaitės sveikatos sutrikdymu kaltinamas 23 metų Raseinių gyventojas, per praėjusias Kalėdas sužalojęs savo draugės dukrytę. Baudžiamasis kodeksas tam, kas sunkiai sužalojo ar susargdino mažametį, bejėgiškos būklės žmogų, numato laisvės atėmimo bausmę nuo dvejų iki dvylikos metų.

2022 m. gruodžio 25-ąją dvejų metukų mergaitė dėl kūno sužalojimų iš Raseinių ligoninės buvo atvežta į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikas. Nustačius galimą smurtavimą prieš ją, kitą dieną buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Šiaulių apskrities policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai. Iš pradžių įtarimai buvo pareikšti ir mergaitės motinai, ir pastarosios draugui. Tačiau gegužę Šiaulių prokuratūra ikiteisminį tyrimą moters atžvilgiu nutraukė.

Tyrimo metu surinktų duomenų visuma, tarp kurių – specialistų išvados ir liudytojų parodymai, leidžia įtarti, kad labai sunkų nusikaltimą galėjo padaryti tik nukentėjusios mergaitės mamos draugas. Minėtą dieną moteris su savo dvynukėmis dukromis svečiavosi pas kaltinamąjį. Būdama vonioje, ji išgirdo savo dukros riksmą ir nubėgo į kambarį, kuriame buvo palikusi dvynes. Vieną jų rado sukniubusią ant grindų.

Kaltinamajame akte nurodyta, kad vyras, tyčia smūgiuodamas, mažametei traumavo pilvą ir sunkiai sutrikdė mažametės sveikatą, sužalodamas vidaus organus ir ant kūno palikdamas mėlynes.

Kaltinamasis viso tyrimo metu neprisipažino smurtavęs prieš mergaitę. Jo padėtį sunkinanti aplinkybė ta, kad dėl jo padarytos veikos atsirado sunkių padarinių ir kilo reali grėsmė mažametės gyvybei. Kas išprovokavo tokią vyro agresiją, neaišku. Neatmetama, kad jos priežastimi galėjo būti mažametės apšlapintas čiužinys.

Asmenys, pažįstantys kaltinamąjį, apibūdina jį kaip itin ūmaus būdo žmogų, greitai prarandantį savitvardą. Niekur nedirbantis, pradinį išsilavinimą turintis kaltinamasis anksčiau teistas nebuvo, tačiau 2022 metų gruodį buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės dėl viešosios tvarkos pažeidimo, jam ir nukentėjusiajam susitaikius. Raseiniškiui buvo paskirta sumokėti įmoką į nukentėjusių nuo nusikalstamų veikų asmenų fondą.

Pagal policijos inf. 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24