Leipalingyje sulaikytas kontrabandininkas iškėlė dramatišką sceną

2017-09-11, 16:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Leipalingyje sulaikytas kontrabandininkas iškėlė dramatišką sceną LR Muitinės nuotr.

Dvi identiškos mašinos su kontrabanda kuro bakuose, alpstantis ir nėščios žmonos pagalbos besišaukiantis pažeidėjas – su tokiomis scenomis penktadienio vakarą Leipalingyje susidūrė muitinės pareigūnai. Iš dviejų miestelyje sulaikytų „Audi 100“ automobilių, po 5 val. trukusių darbų buvo ištraukta apie 1500 pakelių nelegalių cigarečių, mašinos sulaikytos, o jų savininkai, du Baltarusijos piliečiai į tėvynę turėjo grįžti autobusu. Apie įvykį informuoja LR Muitinė.

Penktadienio, rugsėjo 8–osios vakare Leipalingio pakraštyje esančioje degalinėje Kauno teritorinės muitinės mobiliųjų grupių patrulis patikrino dviejų Baltarusijos piliečių – R. Y. ir A. K. automobilius. Užkandžiavusių ir besišnekučiavusių užsieniečių elgesys, vos išvydus pareigūnus, akimoju pasikeitė – abu ėmė dėtis nepažįstą vienas kito ir labai susijaudino, išgirdę, kad mašinos bus detaliai apžiūrėtos Raigardo kelio poste. Netrukus paaiškėjo, kad vyrai turėjo ką slėpti – rentgeno kontrolės sistema patikrinus senutėles „Audi 100“ (abi pagamintos daugiau nei prieš ketvirtį amžiaus – 1990 m.) paaiškėjo, kad jų kuro bakuose ir dujų balionuose, atitvėrus dalį talpų, prislapstyta cigarečių.

Tiesa, ardymo darbai užtruko dar net 5 valandas – slėptuvės buvo įrengtos ypač kruopščiai, be to, vien dujų išleidimas iš balionų užtruko apie valandą. Tačiau pareigūnai nenuobodžiavo, mat vienos iš mašinų savininkas, aptikus cigaretes, suvaidino tikrą „spektaklį“: ėmė apsimestinai alpti, šauktis nėščios žmonos, esą likusios Baltarusijoje pagalbos, priekaištauti, kad iš jo vaikų atimamas paskutinis duonos kąsnis. Beje, gerokai vėliau, jau sulaikius mašinas ir pareigūnams pasiūlius susisiekti su žmona, kad ši vyrą parsivežtų namo, pažeidėjas išsitarė jokios žmonos neturįs ir į tėvynę išvažiavo autobusu...

Iš viso abiejuose automobiliuose pareigūnai aptiko 1678 pakelius baltarusiškų cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk“. Abiems užsieniečiams buvo surašyti administracinio nusižengimo protokolai dėl neteisėto akcizinių prekių laikymo ir gabenimo. Buvo sulaikyti ir jų automobiliai, kurie veikiausiai bus konfiskuoti.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24