Patikslino, kad per išpuolius žuvo 76 žmonės

2011-07-26, 07:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

terakty_v_norvegii_thumb_fed_show

fed.sibnovosti.ru nuotr.

Norvegijos policija pirmadienį patikslino sprogimo ir žudynių aukų skaičių ir pranešė, kad jis siekia 76. Anksčiau skelbta apie 93 žuvusiuosius.
Vyresnysis Oslo policijos pareigūnas Oeysteinas Maelandas teigė, kad per sprogimą mieste žuvusiųjų skaičius sumažėjo 1 iki 8, o netoliese esančioje saloje nušauti 68 žmonės, o ne 86, kaip pranešta anksčiau, informuoja naujienų agentūra AFP. Anot jo, iš salos išgabenti visų nužudytųjų kūnai, o tai leido nustatyti tikslesnį aukų skaičių.


„Šis skaičius dar gali augti, nes (kūnų) paieška vis dar tęsiasi“, – pridūrė pareigūnas.
„Penktadienio popietę situacija buvo labai chaotiška. Policija pirmiausiai turėjo padėti sužeistiesiems ir suteikti greitąją pagalbą, todėl galimas dalykas, kad aukos buvo įskaičiuotos keletą kartų“, – aiškino jis.
Dėl likusių neaiškumų, policija atsisakė atskleisti, kiek žmonių vis dar dingę.
Dvigubas teroro aktas Norvegijoje buvo įvykdytas penktadienį. Iš pradžių nugriaudėjo sprogimas prie vyriausybės pastatų komplekso Oslo centre, kur yra premjero kanceliarija, o po kelių valandų vyras policininko uniforma surengė žudynes valdančiosios Norvegijos darbininkų partijos jaunimo stovykloje Utojos saloje netoli šalies sostinės.

Pirmadienį Osle įvyko pirmasis teismo posėdis įtariamojo Anderso Behringo Breiviko byloje. Jam paskirta kardomoji priemonė - jis bus laikomas suimtas 8 savaites. Vėliau šį terminą planuojama pratęsti.

www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24