Kaip tinkamai pasirinkti šviestuvą skirtingoms kambarių zonoms?

2024-08-28, 11:16
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Virtuvėje apšvietimas turi būti ryškus ir gerai paskirstyta Virtuvėje apšvietimas turi būti ryškus ir gerai paskirstyta Reklamos autorių nuotr.

Tinkamai parinktas šviestuvas ne tik užtikrina pakankamą apšvietimą, bet ir gali sukurti norimą nuotaiką bei suteikti kambariui unikalumo. Skirtingoms kambarių zonoms reikalingas skirtingas apšvietimas, todėl svarbu atidžiai pasirinkti šviestuvus, atsižvelgiant į kiekvienos zonos paskirtį ir funkcijas.

Šviestuvo pasirinkimas skirtingoms kambarių zonoms

• Svetainė

Svetainė yra daugelio namų širdis, kur susirenka šeima ir draugai. Čia dažnai vyksta įvairi veikla, todėl svarbu pasirinkti universalų apšvietimą. Pagrindiniam apšvietimui puikiai tinka lubinis šviestuvas ar sietynas, kuris skleidžia šviesą per visą kambarį. Jeigu svetainėje yra skirtingos zonos, pavyzdžiui, poilsio kampelis su sofa ir skaitymo kampelis, svarbu įrengti papildomus šviesos šaltinius. Stovimos ar stalinės lempos šalia sofos ar fotelio sukurs jaukią atmosferą ir leis patogiai skaityti.

• Virtuvė

Virtuvėje labai svarbus funkcionalumas, todėl apšvietimas turi būti ryškus ir gerai paskirstytas. Lubinis šviestuvas puikiai tinka pagrindiniam apšvietimui, tačiau svarbu atsižvelgti į papildomą apšvietimą virš darbo zonų, pavyzdžiui, stalviršio ar viryklės. Tai galima pasiekti įrengiant LED juosteles po spintelėmis ar kryptines šviestuvų sistemas, kurios suteiks ryškų, tiesioginį apšvietimą. Valgomojo stalas virtuvėje taip pat gali turėti savo šviestuvą – pakabinamas šviestuvas virš stalo ne tik suteiks reikalingą šviesą, bet ir taps stilingu akcentu.

• Miegamasis

Miegamajame svarbiausia yra sukurti ramybės ir atsipalaidavimo atmosferą. Ryškios šviesos čia nereikia, todėl rekomenduojama rinktis švelnesnį, šiltą apšvietimą. Pagrindiniam apšvietimui tinka lubinis šviestuvas su reguliuojamu šviesos intensyvumu. Šalia lovos patartina įrengti stalines lempas arba sieninius šviestuvus su kryptiniu apšvietimu, kurie leis patogiai skaityti prieš miegą. Jei miegamajame yra drabužinė arba persirengimo zona, verta pagalvoti apie atskirą apšvietimą šiai erdvei, pavyzdžiui, ryškias lubines lemputes arba LED juosteles spintose.

• Vonios kambarys

Vonios kambaryje būtinas ryškus, bet švelnus apšvietimas, kuris padėtų atlikti kasdienes higienos procedūras. Pagrindinis šviestuvas turėtų būti atsparus drėgmei, kad būtų užtikrintas saugumas. Veidrodžio zonoje labai svarbu turėti šviesos šaltinį, kuris ne tik apšviestų veidą, bet ir nesukurtų šešėlių – tam puikiai tinka šviestuvai, montuojami abiejose veidrodžio pusėse arba virš jo.

Reklama

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24