Parodos „Šiauliai 2013“ lankytojų traukos objektas – konfiskuotų prekių aukcionai

2013-12-09, 23:14
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lapkričio 28-30 dienomis Šiauliuose įvyko tarptautinė verslo ir pasiekimų paroda „Šiauliai 2013“, kurioje tradiciškai dalyvavo ir Lietuvos muitinė.

Paroda Šiauliuose paprastai vyksta tris dienas, kasmet joje vis daugiau dalyvių ir lankytojų. Šiemet parodoje savo veiklą pristatė daugiau nei 100 įmonių ne tik iš Lietuvos, bet ir Prancūzijos, Vokietijos, Latvijos ir Indijos, o nuo ankstyvo ryto iki vėlaus vakaro prie stendų būriavosi įvairaus amžiaus lankytojai. Parodos programa buvo labai įvairi – kiekvieną parodos dieną vyko įvairios konferencijos, seminarai, koncertai. Parodos programoje dalyvauti taip pat buvo pakviesti ir muitininkai.

Pirmąją parodos dieną Mobiliųjų grupių pareigūnai demonstravo muitinės automobilį, jų darbe naudojamą įrangą, susirinkusiesiems pasakojo apie savo darbo specifiką. Visas tris parodos dienas prie muitinės stendo nebuvo tuščia – jame dirbantys muitinės pareigūnai teikė informaciją įvairiais su muitinės veikla susijusiais klausimais.

Stende buvo eksponuojamos prekės, pažeidžiančios intelektinės nuosavybės teises bei tarptautinę nykstančios laukinės floros ir faunos apsaugos konvenciją (CITES), dažniausiai kontrabanda per Lietuvos sieną gabenami daiktai bei šių daiktų slėptuvės. Didžiausio lankytojų susidomėjimo sulaukė lentynos su muitinės sulaikytomis ir konfiskuotomis prekėmis, kurios vėliau buvo parduodamos dviejuose parodos metu vykusiuose aukcionuose.

Didžioji renginio sėkmė, kurią minėjo parodos organizatoriai ir lankytojai, buvo du konfiskuotų prekių aukcionai. Pirmojo aukciono metu buvo parduota piniginių, aukso dirbinių, odinių striukių bei lengvasis automobilis, už kurį pirkėjas paklojo beveik dvigubai – nuo 9500 litų kaina šoktelėjo iki 18 000 litų. Šio aukciono metu buvo surinkta daugiau nei 22 tūkst. litų.

Šeštadienio aukcionas pranoko visus lūkesčius – beveik dėl kiekvieno daikto virė įnirtinga kova, todėl kai kurių prekių kaina pakilo keliolika kartų. Didžiausio populiarumo, kaip ir pirmo aukciono metu, sulaukė laikrodžiai „Komandirskyje“, kurių kaina kilo nuo 10 iki 180 litų. Aukcione parduodamus paltus moterys matavosi jau nuo pirmos parodos dienos, todėl svajonių prekę beliko tik įsigyti šeštadienį. 

Pirkėjai antrojo aukciono metu taip pat įsigijo įvairių aukso dirbinių, piniginių bei lengvąjį automobilį. Šio aukciono metu į valstybės muitininkai į valstybės biudžetą surinko dar beveik 29 tūkst. litų.

cust.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24