Spausdinti šį puslapį

Nieko nes(i)ekite ir būsite laimingi

2017-08-10, 10:01
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Nieko nes(i)ekite ir būsite laimingi Gintarė Pugačiauskaitė

Saviugdos knygos, gyvenimo mokytojai ir šiaip gudročiai kone kasdien Jus ragina: siek savo tikslo, judėk tik į priekį, ženk pirmyn, niekada nesustok! Ką Jūs turite daryti? Liepti jiems pagaliau patylėti.

Nes viskas gerai, jei norite tiesiog pastovėti vietoje. Mėgautis tuo, ką turite, gyventi šioje akimirkoje.

O iš tiesų bus dar geriau, jei žengsite kelis žingsnius atgal.

Aš nežinau, kokiu keliu Jūs einate ir koks jo tikslas: lieknesnis kūnas, storesnė piniginė? Tapimas sėkmingu ir populiariu? Kelias, kurio gale – puiki karjera ir prabangus automobilis? Bet kokiu atveju, pagalvokite, ar tikrai judate į priekį?

Nes, deja, beveik garantuoju, kad šioje kelionėje Jūs tik tolstate nuo savęs, nuo savojo AŠ ir tikrųjų troškimų. Nusigręžiate nuo to, kas svarbiausia Jums, paliekate slapčiausias svajones ir žygiuojate į niekur. Jūsų kelionės, kurioje dabar esate, kryptis greičiausiai surikiavo knygos, draugai, visuomenė, spauda ar socialiniai tinklai. Vadinasi, tai nėra Jūsų kelias!

Gaila, bet dažniausiai tai, ko siekiate, tiesiog pražudo tą, kas iš tiesų esate. Nes Jūs ne einate link tikslo, o tik velkatės paskui kažkieno jau sugalvotas taisykles.

Todėl ženkite atgal. Apsisukite ir bėkite, kiek tik galite, tuojau pat! Grįžkite į save, grįžkite namo, atsisėskite jaukioje vietoje, išjunkite telefoną, televizorių, nutildykite aplinkinius ir priglauskite prie širdies ne apgaulingus visuomenės demonus, kurie rodo Jums klaidingas kryptis, o tikrąsias savo svajones. Jos tikrai dar kažkur ten, Jumyse, yra.

Pabūkite su savimi. Pastovėkite vietoje. Pasidžiaukite dabartimi, kvėpuokite, juokitės, šokite – viską darykite tik esamuoju laiku. Skaičiuokite savo širdies dūžius.

Kai pajusite, kad sustiprėjote, tada galėsite eiti. Gal net skristi. Arba dar kelias dienas palaukti. Nes nuo šiol visas keliones, jų kryptis, nuorodas ir galutinius tikslus rinksitės tik Jūs patys.

Eikite savo keliu, ne kitiems iš paskos, ne su minia.

Siekite, o ne sekite.

O jei ir nežinote, ko norite siekti, nepanikuokite. Kaip jau sakiau – didelis džiaugsmas yra tiesiog būti dabartyje ir nesukti sau galvos dėl to, kas bus vėliau. Nesmerkite tų, kurie nesijaudina dėl ateities. Žinokite, kad jei nemokate mėgautis dabartimi, niekada nebūsite laimingas. Nes ir tai, kas dabar dar yra ateitis, kažkada virs dabarties akimirka. Ir kas iš to, jei nemokėsite ja džiaugtis?

Gintarė Pugačiauskaitė

Komentarai  

 
#1 ! 2017-08-16 13:31
pritariu!
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti