Spausdinti šį puslapį

Tarp Lietuvos ir Baltarusijos – naujas Stasylų geležinkelio pasienio kontrolės punktas

2011-12-01, 08:57
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos ir Baltarusijos valstybių sieną kertantys traukiniai nuo šiol bus tikrinami šiuolaikiškai įrengtame pasienio kontrolės punkte. Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis šiandien atidarė Šalčininkų rajone įrengtą naują Stasylų geležinkelio pasienio kontrolės punktą.

Naujasis pasienio kontrolės punktas (PKP) įkurtas apie 5,5 km iki valstybės sienos. Čia pastatytas šiuolaikiškas stoties pastatas su inžinerine infrastruktūra, įrengti du peronai, privažiavimo kelias, automobilių stovėjimo aikštelė.

PKP aprūpintas moderniomis eismo valdymo ir ryšio sistemomis, jame įdiegta skaitmeninė radijo ryšio sistema, vaizdo stebėjimo įranga. Pareigūnams užtikrintos patogios darbo sąlygos.

Nutiesus naujas geležinkelio linijas, apie 2,6 km ilgio ruože ties stotimi geležinkelis išsišakoja į tris kelius. Tai leis patogiau organizuoti traukinių patikrą.

„Šiuo metu keleiviniai traukiniai važiuoja tik iki Stasylų. Baigus pasienio tvarkymo darbus, „Lietuvos geležinkeliai“ planuoja gerinti susisiekimą su Baltarusija ir paleisti keleivinį traukinį į Lydą. Manome, kad jis turėtų būti populiarus, panaikinus vizas pasienio zonos gyventojams“, – sakė susisiekimo ministras E. Masiulis.

Anksčiau šioje geležinkelio linijoje naudotas senas pasienio kontrolės punktas nuo valstybės sienos buvo nutolęs apie 11 km. Geležinkelio stoties pastatas buvo senas, netinkamas reprezentuoti valstybei, jame buvo blogesnės darbo sąlygos. Nuo šiol šiai stočiai suteikiamas pavadinimas „Senosios Stasylos“.

Keletą metų trukusios pasienio punkto statybos ir naujų geležinkelio linijų tiesimas kainavo 56,5 mln. litų.

www.sumin.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti