Spausdinti šį puslapį

Baigti vandens ir nuotekų tinklų tiesimo darbai Šalčininkų mieste

2011-07-04, 08:54
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

i4028l3863

salcininkai.lt nuotr.

Siekdama užtikrinti gyventojams kokybišką geriamojo vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą, Šalčininkų rajono savivaldybė sėkmingai įgyvendino labai svarbaus Šalčininkų miesto gyventojams projekto „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros renovavimas ir plėtra Šalčininkų rajone“ vieną dalį „Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra Šalčininkų mieste“, kurios statybos darbai buvo pradėti prieš metus.
Minėta projekto dalis buvo finansuojama ES struktūrinio Sanglaugos fondo, LR valstybės biudžeto ir Savivaldybės biudžeto lėšomis. Projekto dalies sutarties vertė - 1,25 mln. Lt.

Projekto aprašyme pažymima, jog iki projekto įgyvendinimo dienos Šalcininkų mieste viešai prieinamomis vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugomis naudojosi atitinkamai 80 proc. ir 79 proc. gyventojų. Tokį vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų prieinamumą lėmė tai, kad buvo gatvių (daugumą jų apėmė įvykdytas projektas), kuriose vandentiekio ir nuotekų tinklų visai nebuvo. Gyventojai, kurie neturėjo galimybės prisijungti prie centralizuotų vandentiekio ir nuotekų tinklų, vartojo vandenį, kuris dažnai neatitiko higienos reikalavimų bei negalėjo užtikrinti tinkamo nuotekų išvalymo. Todėl centralizuotas vandens tiekimas ir nuotekų tvarkymas buvo geriausias būdas išspręsti gyventojų problemas ir taip pagerinti jų gyvenimo sąlygas.
Š. m. birželio 30 d. projekto įgyvendinimo vietoje susirinkusi komisija, kuriai vadovavo Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius Boleslav Daškevič, patikrino visus atliktus vandens ir nuotekų tinklų tiesimo darbus bei dokumentus ir pripažino, kad statybos darbai yra baigti.
Įgyvendinus projekto dalį Šalčininkų mieste buvo pakloti nauji vandentiekio ir nuotekų tinklai Pamūrinės g., Pušyno g., Dainavos g., A. Mickevičiaus g. atkarpoje, Balinskio g. atkarpoje, Vilniaus g. atkarpoje, Jogailos g. atkarpoje.
„Gyventojai, kuriems buvo suteikta galimybė prisijungti prie miesto vandentiekio bei nuotekų tinklų, jau dabar gali kreiptis į UAB „Vilniaus Vandenys“ dėl prisijungimo sąlygų ir jungtis prie esamų tinklų“,- pasakė Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos Investicijų ir strateginio planavimo skyriaus vyr. specialistas Miroslavas Dudoitis.
Dabar gyventojai, prisijungę prie miesto vandentiekio bei nuotekų tinklų, galės gerti švarų ir saugų vandenį, o jų išleidžiamos nuotekos bus kokybiškai tvarkomos.

www.salcininkai.lt

Komentuoti