Spausdinti šį puslapį

ES švietimo ministrai ragina siekti glaudesnės mokymosi ir darbo aplinkos sąveikos

2013-02-16, 15:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vasario 15 d. Briuselyje įvyko ES Švietimo tarybos posėdis, kuriame dalyvavo Lietuvos švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, kitų ES šalių ministrai. Buvo pabrėžta, kad švietimo ir mokymo srityse svarbu imtis priemonių, padėsiančių mažinti nedarbą, ypač jaunimo.

Ministrai aptarė iniciatyvas švietimo sistemose, kurios jaunimui padėtų lengviau įsidarbinti, ir pasikeitė nuomonėmis, kokių praktinių priemonių imasi valstybės narės, skatindamos piliečius įgyti darbo rinkai reikalingų gebėjimų.

Ministras D. Pavalkis pažymėjo, kad Lietuvoje mokymosi praktikos kokybė gerinama bendradarbiaujant su socialiniais partneriais: kuriami nauji praktikos organizavimo darbo vietose modeliai, kurie leis įgyti darbo rinkoje reikalingų praktinių įgūdžių ir baigus studijas lengviau įsidarbinti.

Švietimo ir mokslo ministras supažindino su iniciatyva Lietuvos aukštojo mokslo sistemoje įvesti tikslinius studijų krepšelius, skatinančius rinktis valstybei būtinų, darbo rinkoje paklausių, bet tarp stojančiųjų kol kas nepopuliarių specialybių studijų programas.

ES Švietimo tarybos dalyviai taip pat pabrėžė investavimo į švietimą ir mokymą svarbą. Atsižvelgdami į investicijų į švietimą efektyvumą ir įtaką ekonomikos augimui, ministrai Tarybos išvadose ragina šalis nares didinti investicijas į švietimą ir mokymą ir įgyvendinti sistemines reformas, skatinančias glaudesnę švietimo ir darbo aplinkos sąveiką. Šalys narės kviečiamos tobulinti profesinio mokymo kokybę ir užtikrinti, kad kokybiškas švietimas ir mokymas būtų prieinamas visiems.

Ministras D. Pavalkis aktualius švietimo ir mokymo klausimus taip pat aptarė susitikimuose su ES Tarybai pirmininkaujančios Airijos švietimo ministru Ruairiu Quinnu (Ruairi Quinn) ir Graikijos švietimo, religinių reikalų, kultūros ir sporto ministerijos valstybės sekretoriumi Atanazijumi Kyriaziu (Athanasios Kyriazis).

www.smm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti