Spausdinti šį puslapį

Dėdės rudenėlio viešnagė

2011-12-08, 12:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Musninkų (Širvintų r.) vaikų darželio auklėtinius lapkritį aplankė pats Dėdė rudenėlis. Kaip ir dera – svečias atvyko su krepšiu dovanų. Mažieji musninkiečiai dainavo, minė mįsles, žaisdė žaidimus. Juos paruošė auklėtojos Janina ir Vida, bei muzikos mokytoja Aldona.

Didesniesiems okant_maieji_ropojo_kilimu_Custom

Mažuosius ypatingai nudžiugino svečiai iš čia pat esančios mokyklos – ketvirtosios klasės mokiniai ir jų mokytoja. Šie svečiai taip pat atvyko ne tuščiomis rankomis. Gerokai ūgtelėję ketvirtokai jau spėjo susiburti į ansamblį, tad jų dainos ir muzika mažuosius ragino dar smagiau šokti ir katučių ploti.

Darželio grupės vyriausieji džiaugėsi, juk ketvirtokų mokytoja jau kitą rudenį mokys juos – būsimus pirmokus. Mokytoja ir šešiamečiai jau spėjo susipažinti – vieni kitų vardus žino. Būsimiems pirmokams mokytoja Janina Barutienė įteikė dovanų – po raidžių namelį, kurį pagamino ketvirtokai.

Dėdė rudenėlis šventės dalyviams dovanojo po raudonskruostį obuolį, ant kurio kotelio pririšta patarlė – palinkėjimas. Padainavę, pasilinksminę šventės dalyviai ir jų tėveliai susėdo prie darželio darbuotojų paruošto vaišių stalo, visi kartu gėrė arbatą, vaišinosi pyragu ir dar ilgai aptarinėjo šeimų darbelius, esančius rūbinėlėje. Kur paprasčiausi vaisiai ir daržovės virtę į gražiausius pasakų herojus, gyvūnus...

Kai šaltas vėjas plėšia nuo medžių paskutinius lapus, kai jau tuoj tuoj pasirodys pirmosios snaigės ir žvarbus vėjas skubins visus į namus, mažieji Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos vaikų darželio auklėtiniai lauks Kalėdų senelio, kuriam būtinai papasakos apie Dėdės rudenėlio dovanas.

Neringa Tuškevičienė

Nuotraukos autorės

Komentuoti