Spausdinti šį puslapį

Riešės vaikų darželio auklėtiniai dalyvavo muzikiniame edukaciniame projekte „Vaikystės takais"

2013-05-20, 12:22
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Šiltą gegužės 17-osios dienos popietę Riešės vaikų darželio auklėtiniai dalyvavo Lietuvos edukologijos universitete vykusiame muzikiniame edukaciniame projekte „Vaikystės takais", kuris buvo skirtas V-ajai tarptautinei tęstinei mokslinei konferencijai „Pasaulis vaikui: ugdymo realijos ir perspektyvos".

Mažieji atlikėjai, kuriuos parengė muzikos mokytoja V. Jucevičiūtės-Bartkevičienės bei auklėtojos J. Selilienės ir J. Verbilienės, dainavo daineles, deklamavo eilėraščius. Jų pasirodymas sulaukė ypač šilto ir didelio publikos palaikymo.

Projekte taip pat dalyvavo Vilniaus muzikos mokyklos „Lyra" mokiniai, Birštono kultūros centro meninio lavinimo studijos ugdytiniai, Lietuvos edukologijos universiteto Muzikos katedros I-II kurso studentai.

Renginio programa sudaryta siekiant pamatyti pasaulį vaiko akimis, todėl visi projekto dalyviai ir būsimi muzikos mokytojai dainavo daineles, kurios pradžiugintų mažuosius klausytojus ir skatintų jų susidomėjimą muzika – „Gegutė", „Kaktusas", „Kur gi povas?" ir kt.

Tai buvo antrasis renginys, kuriame tą dieną dalyvavo Riešės vaikų darželio auklėtiniai. Ryte muzikaliausi darželio auklėtiniai džiaugėsi pasakų personažais, įvairiaspalviais balionais ir gausia bendraamžių draugija prasmingoje Vilniaus rajono ikimokyklinių įstaigų šventėje „Spalvota vaikystė", akcentavusioje šeimos ir bendrystės tarp žmonių svarbą. Vaikus ruošė ir lydėjo muzikos mokytoja V. Jucevičiūtė-Bartkevičienė ir auklėtoja J. Selilienė.

www.vrsa.lt

www.L24.lt 

Komentuoti