Spausdinti šį puslapį

Lietuvos ir Baltarusijos gynybos ministerijų atstovai pasirašė 2013 m. bendradarbiavimo planą

2012-12-18, 06:23
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gruodžio 17-18 d. Krašto apsaugos ministerijoje vyksta dvišalės Lietuvos ir Baltarusijos gynybos ministerijų atstovų konsultacijos, kurių metu pasirašytas 2013 m. dvišalio karinio bendradarbiavimo planas.

Dvišalių pokalbių metu šalių atstovai taip pat aptarė saugumo situaciją regionuose, kariuomenių reformas, dvišalio bendradarbiavimo perspektyvas.

Bendradarbiavimo plane yra numatyti Baltarusijos karininkų ir karinės ekologijos specialistų vizitai Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje ir Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centre. Taip pat planuojama, kad Lietuvos instruktoriai prisidės rengiant Baltarusijos taikdarių kuopą galimoms misijoms. Kitų metų vasaros metu numatoma surengti Lietuvos ir Baltarusijos karo akademijų kariūnų apsikeitimo vizitus. Tokie planai yra pasirašomi kasmet nuo 2004 m.

Susitikimo programoje numatytas Baltarusijos gynybos ministerijos delegacijos atstovų lankymasis Kovinio rengimo centre, Lietuvos karo akademijoje ir NATO Energetinio saugumo centre.

Lietuva ir Baltarusija karinėje srityje aktyviai bendradarbiauja nuo 2004 m. Lietuva yra paskyrusi savo karinį atstovą Baltarusijoje, kuris reziduoja Minske.

TROD informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti