Spausdinti šį puslapį

Pritarta siūlymui padidinti Seimo Pirmininko pavaduotojų skaičių iki septynių

2012-11-28, 05:51
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimas po pateikimo pritarė Seimo statuto "Dėl Seimo statuto 24 straipsnio pakeitimo" projektui Nr. XIIP-39, kuriuo siūloma padidinti Seimo Pirmininko pavaduotojų skaičių iki septynių (šiuo metu Statute įtvirtinti šeši pavaduotojai).

Pasak projektą pristačiusios Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnės Irenos Šiaulienės, siūlymas teikiamas, atsižvelgiant į Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai. Kaip pažymėjo frakcijos seniūnė, 2013 metais Lietuvai teks didelis uždavinys ir atsakomybė pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai. Kartu su prieš tai pirmininkausiančia Airija ir po to pirmininkausiančia Graikija Lietuva sudarys pirmininkaujantį trejetą.

„Lietuvos tikslas yra užtikrinti ES darbotvarkių tolygumą, pradėtų darbų tęstinumą ir nuoseklų pirmininkavimo perėmimą. Norėtųsi, kad visos Seimo frakcijos įsijungtų į šį atsakingą Lietuvai veiklos barą ir todėl yra siūloma, kad Pirmininko pavaduotojų skaičius būtų padidintas“, – pabrėžė I. Šiaulienė.

Projektui po pateikimo pritarė 64, prieš buvo 12, susilaikė 18 Seimo narių. Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Teisės ir teisėtvarkos komitetas, numatoma svarstymo plenariniame posėdyje data – gruodžio 4 d.

www.lrs.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti