Spausdinti šį puslapį

Konservatoriai dėl buvusių FNTT vadovų jau švelnina toną

2012-05-11, 07:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prokurorams pareiškus įtarimus Vytautui Giržadui, kategoriškai jo grąžinimo į darbą FNTT reikalavę konservatoriai jau švelnina toną.

Pagaliau – lauktas postūmis prokurorų tyrime apie nutekintą informacija dėl „Snoro“ bankroto. Įtariamuoju tapo buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pavaduotojas V. Giržadas.

„Vytautui Giržadui yra pareikšti įtarimai dėl dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi“, – teigė generalinis prokuroras Darius Valys.

Apie pareikštus įtarimus patvirtino ir pats V. Giržadas, minantis teismo slenksčius dėl grąžinimo į darbą. Ar jis jau apklaustas, nekomentuoja, tačiau metamus įtarimus neigia. Ir žada, jei prireiks, teisybės ieškoti Strasbūre.

„Gerai, kad čia yra Europos Sąjunga, nes kitaip, matyt, Lietuva, Vilnius greičiausiai būtų Minsko mikrorajonas. Tokioje situacijoje, kokioje aš esu, gali patekti kiekvienas Lietuvos pilietis, ir šiuo atveju mes galvojame ,kad vis dėlto Lietuva yra civilizacija, teisinė valstybė ir manome, kad teisinėmis priemonėmis mes pasieksime, kad būtų atstatyta teisybė“, – kalbėjo buvęs FNNT direktoriaus pavaduotojas V. Giržadas.

Konservatoriai nuo pat FNNT skandalo pradžios, kai postų neteko abu tarnybos vadovai, laikėsi kategoriškos nuomonės – Vitalijus Gailius ir V. Giržadas turi būti grąžinti į darbą. Dabar, kai V. Gailius pareiškė einantis į Seimą su Liberalų sąjūdžiu, o V. Giržadui pareikšti įtarimai, konservatoriai   savo poziciją švelnina.

„Neišeina man vertinti įtarimų, kai nė kiek nežinau apie jų turinį, apie jų pagrįstumą. Aš manau, kad šitoje situacijoje, kuri klostosi dabar, turbūt niekas taip aštriai nebekelia klausimo dėl grąžinimo į darbą, kai vienas pareigūnas renkasi politiko kelią, kitas turbūt ir pats norės viską išsiaiškinti teisme“, – sakė Seimo Tėvynės sąjungos-Krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma.

Antikorupcijos komisijos pirmininkas laikosi ankstesnės pozicijos, kad atleisti vadovai turi būti grąžinti į darbą. Tą komisija yra pareiškusi atlikusi tyrimą dėl jų atleidimo. Ligitas Kernagis mano,kad pastarųjų dienų įvykiai, tai yra įtarimai V. Giržadui ir Seimo etikos sargų verdiktas, kad Antikorupcijos komisija viršijo įgaliojimus, siūlydama grąžinti į darbą atleistus pareigūnus, yra puolimas prieš komisiją.

„Remiantis mūsų tyrimu, kurį mes atlikome, manyčiau,kad tikrai šitie pareigūnai yra sąžiningi ir morališkai tikrai švarūs“, – tvirtino L. Kernagis.

Per FNNT skandalą vos iš valdančiųjų gretų nepasitraukę liberalcentristai, turėję paaukoti vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį, dabar sako, kad pagaliau tiesa aiškėja.

„Tiesa po truputį pradeda ryškėti ir lįsti. Mes visada sakėme, kad valstybės institucijos dirbs savo darbą, politikai turi dirbt savo darbą ir nesikišti ir nepainioti jokių reikalų“, – sakė Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Algis Čaplikas.

Buvusiam FNTT direktoriui V. Gailiui įtarimai nepareikšti. Ar tai bus padaryta, generalinis prokuroras kol kas neatsako.

Reda Gilytė, Marija Gabrienė
LTV naujienų tarnyba

www.lvcom.eu

Komentuoti