Spausdinti šį puslapį

Krašto apsaugos ministerijoje lankosi Turkijos gynybos ministras İsmetas Yilmazas

2012-03-08, 12:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė kovo 8 d., ketvirtadienį, susitinka su Vilniuje viešinčiu Turkijos gynybos ministru İsmetu Yilmazu (İsmet Yilmaz) ir jo vadovaujama delegacija.

Ministrai aptars NATO transformacijos klausimus ir artėjantį NATO viršūnių susitikimą Čikagoje šių metų gegužės mėnesį, pasidalys mintimis apie NATO vadovaujamų Tarptautinių saugumo palaikymo pajėgų (angl. sutr. ISAF) operaciją Afganistane ir atsakomybės perdavimo Afganistano saugumo pajėgoms procesą, aptars saugumo situaciją Baltijos regione.

Vilniuje Turkijos gynybos ministras taip pat lankysis Energetinio saugumo centre, Vilniaus universiteto Lazerinių tyrimų centre ir  Mokslinėje gamybinėje įmonėje „Šviesos konversija“.

Turkija yra aktyviai įsitraukusi į NATO vadovaujamų Tarptautinių saugumo paramos pajėgų operaciją Afganistane, kurioje šalis dalyvauja nuo 2001 metų.

1999 metais Lietuvos ir Turkijos Vyriausybės yra pasirašiusios susitarimą dėl bendradarbiavimo karinio mokymo srityje, o 2004 metais – susitarimą dėl bendradarbiavimo gynybos pramonės srityje. Paskutinį kartą Turkijos ir Lietuvos gynybos ministrai susitiko 2002 metais.

www.kam.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti