Spausdinti šį puslapį

Lietuva ir Latvija derybose dėl naujos ES finansinės perspektyvos laikysis išvien

2011-12-02, 11:58
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Baltijos šalių Prezidentų susitikime Estijoje dalyvaujanti Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su Latvijos Prezidentu Andriu Bėrziniu aptarė dvišalio bendradarbiavimo klausimus, padėtį euro zonoje ir galimas šios krizės pasekmes Baltijos šalių ekonomikai. Lietuvos ir Latvijos vadovai taip pat aptarė priemones, kaip gerinti finansinių institucijų priežiūrą.

Prezidentai pabrėžė, kad Lietuvos ir Latvijos bendradarbiavimas yra stiprus, šalių interesai sutampa tiek derantis dėl naujos ES finansinės perspektyvos, tiek stiprinant bendradarbiavimą su Šiaurės šalimis.

„Lietuvai ir Latvijai apginti savo interesus pavyks tik veikiant išvien ir koordinuojant veiksmus derybose dėl naujos ES finansinės perspektyvos. Šalių žmones siejo ir sies broliški santykiai, o valstybėms sprendžiant naujus iššūkius jų bendradarbiavimas tiks stiprės", - teigė Prezidentė.

Aptardami tolesnio bendradarbiavimo galimybes, Prezidentai pabrėžė šalių ekonominės integracijos stiprinimą, energetinės izoliacijos panaikinimą, regioninio saugumo užtikrinimą.

Latvijos Prezidentas dar kartą patvirtino šalies paramą branduolinės jėgainės Visagine projektui ir visiems kitiems energetiniams projektams.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lvcom.lt

Komentuoti