Spausdinti šį puslapį

Putinas oficialiai pradėjo eiti Rusijos federacijos prezidento pareigas

2018-05-07, 14:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Putinas oficialiai pradėjo eiti Rusijos federacijos prezidento pareigas © Scanpix / Sputnik (Alexei Druzhinin) nuotr.

Vladimiras Putinas pirmadienį ketvirtą kartą buvo prisaikdintas Rusijos Federacijos prezidentu.

Per tiesioginę televizijos transliaciją buvo parodyta, kaip V. Putinas, sėdėjęs prie darbo stalo savo kabinete be švarko, jį apsivilko ir Kremliaus 1-ojo korpuso koridoriais išėjo iš pastato, po to įsėdo į įspūdingą juodą limuziną.

Buvo paskelbta, kad ši projekto „Kortež“ mašina yra pagaminta Rusijoje.

Limuzinas jį nuvežė prie Didžiųjų rūmų, kur prasidėjo inauguracijos ceremonija.

Per iškilmingą inauguracijos ceremoniją Kremliuje V. Putinas prisiekė padėjęs ranką ant šalies Konstitucijos, įgydamas įgaliojimus ateinančius šešerius metus – iki 2024-ųjų – eiti valstybės vadovo pareigas.

Priesaikos tekstas skelbia: „Vykdydamas Rusijos Federacijos prezidento pareigas prisiekiu gerbti ir saugoti žmogaus ir piliečio teises bei laisves, laikytis ir ginti Rusijos Federacijos Konstituciją, valstybės suverenitetą, nepriklausomybę, saugumą ir vientisumą, ištikimai tarnauti liaudžiai“.

V. Putinas ištarė priesaikos žodžius padėjęs dešinę ranką ant specialiai pagaminto RF Konstitucijos egzemplioriaus, kuris kartu su vėliava ir prezidento ženklu yra Rusijos prezidento valdžios simboliai.

Ant šio Konstitucijos egzemplioriaus su tuo pačiu viršeliu 2008 metais prezidento priesaiką davė ir Dmitrijus Medvedevas. Tačiau pats Konstitucijos tekstas vėliau buvo pakeistas, atsižvelgiant į naują Pagrindinio įstatymo redakciją, pagal kurią prezidentas renkamas šešeriems metams, o parlamentas – penkeriems metams. Dėl šios priežasties konstitucijos tomo puslapiai buvo pakeisti.

Po priesaikos RF Konstitucinio Teismo pirmininkas Valerijus Zorkinas paskelbė, kad V. Putinas oficialiai pradėjo eiti prezidento pareigas.

Beveik niekas neabejojo, kad per kovą vykusius rinkimus nuo 1999 metų premjero arba prezidento postuose dirbęs V. Putinas bus perrinktas. Šios prognozės pasitvirtino: Kremliaus vadovas laimėjo, surinkęs 76,7 proc. balsų.

„Pradėdamas eiti Rusijos prezidento pareigas ypač aiškiai suvokiu savo milžinišką atsakomybę kiekvienam iš jūsų, visai mūsų daugiatautei liaudžiai, atsakomybę Rusijai, – V. Putinas sakė savo inauguracinėje kalboje ir padėkojo šalies piliečiams už jų "nuoširdų palaikymą" ir "susitelkimą".

„Manau, kad mano viso gyvenimo pareiga ir prasmė yra daryti viską dėl Rusijos, jos dabarties ir ateities – taikios ir klestinčios, dėl mūsų didžios tautos išsaugojimo ir tolesnio gyvavimo, dėl kiekvienos Rusijos šeimos gerovės“, – pridūrė jis.

„Mes būtinai pasieksime sėkmę. Tikiu, kad taip ir bus. Padarysiu dėl to viską, kas mano jėgoms“, – sakė V. Putinas.

bns
Naujienų agentūros BNS informaciją
atgaminti visuomenės informavimo
priemonėse bei interneto tinklalapiuose
be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Komentuoti