Spausdinti šį puslapį

Vyriausybės valdymo strategija primena išgyvenimo šou žmonėms

2022-08-23, 13:31
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vyriausybės valdymo strategija primena išgyvenimo šou žmonėms © L24.lt (Marlienos Paškovskos) nuotr.

Vyriausybės energetikos kainų krizės valdymo strategija - realybės išgyvenimo šou projektas žmonėms! Viskas bus kažkada, bet dar skaičiuoja, greitai bus, bet dar nespėja.


Rugsėjį energetikos ministras žada pristatyti planą. Nors apie energetikos krizę kalbama jau 6 mėnesius! Pusę metų, o energetikos ministras tik ruošiasi kažką daryti. Iš viešos erdvės susidaro įspūdis, kad rengiamas ne Vyriausybės veiksmų planas, o pradinukų vadovėlio "Aš ir pasaulis" temos pristatymas: išjungti šviesą, užsukti čiaupus, trumpiau praustis, pasirūpinti šiltais drabužiais ir nepanikuoti gavus sąskaitas.

Didžiausias pasiekimas - elektros liberalizavimo III etapas atidėtas metams, bet elektros energijos kainos biržoje nemažėja, elektros net gali pritrūkti. Naftos, dujų, visų rūšių kuro kainos jau kartais didesnės ir nėra ženklų, kad mažėtų. Taigi infliacija vien dėl to išliks aukšta ir smogs per kišenes kiekvienam. Kokia bus mažas pajamas gaunančių šeimų, senjorų, neįgaliųjų, vienišų žmonių žiema? Visi opozicijos pasiūlymai dėl PVM, akcizų mažinimo bei gyventojų pajamų didinimo dar pavasarį atmesti. O raginimų susitelkti ir veikti drauge nei geruoju, nei boikotu nepramuši. Ko laukiame? Pirmųjų sąskaitų už šildymą ar pirmojo sniego? Kol kas iš žiniasklaidos matyti, kad laukiame rudens (rudenį ministras pristatys, rudenį paskelbs, įvertins ir t.t.). Ruduo jau už geros savaitės. Miela Vyriausybe, gana tų šoko terapijų. Visi laukia sprendimų, o ne rudens!

Komentuoti