Spausdinti šį puslapį

Vyriausybė apsisprendė, kurios Pažangos tarybos iniciatyvos bus įgyvendintos jau kitąmet

2013-06-27, 07:28
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ministrų kabinetas apsisprendė, kurios pažangos strategijos „Lietuva 2030" iniciatyvos virs konkrečiais Vyriausybės kitų metų darbais. 2014 m. Vyriausybės prioritetinių darbų sąrašas bus papildytas keturiolika Valstybės pažangos tarybos (VPT) pasiūlymų. Taip Vyriausybės prioritetai bus susieti su Strategijos iniciatyvomis.

„Pasiūlymai bus integruoti į ministrų kabineto darbus ir 2014 metais įgyvendinti. Tam bus numatyti ir finansiniai, ir žmogiškieji ištekliai," – pristatydamas pažangos darbus sakė Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius. Pasak Vyriausybės vadovo, kitų metų pažangos darbai pasirinkti siekiant skatinti žmonių kūrybiškumą, bendradarbiavimą tarp valstybės institucijų ir visuomenės.

VPT nariai buvo pateikę virš 90 idėjų, iš kurių atrinkta keturiolika pasiūlymų, prisidėsiančių prie sumanios visuomenės, sumanios ekonomikos ir sumanaus valdymo vystymosi.

Tarp atrinktų iniciatyvų – pasiūlymas pusėje ikimokyklinio ir bendro lavinimo įstaigų įdiegti pažangias vaikų kūrybiškumo ir inovatyvaus mąstymo skatinimo programas. Taip pat siūloma diegti neformaliojo ugdymo krepšelį visose savivaldybėse, plėsti Globalios Lietuvos socialinius tinklus, jungiančius lietuvius pasaulyje į vieną komunikacijos erdvę, ir kt.

Visuomenininkus, Vyriausybės narius, politikus ir mokslininkus, pozicijos ir opozicijos atstovus vienijanti VPT siekia palaikyti Lietuvos pažangos strategijos „Lietuva 2030" idėjų sklaidą, vykdyti Strategijos įgyvendinimo priežiūrą ir teikti pasiūlymus Vyriausybei. Šešioliktoji Vyriausybė tęsia ankstesnio ministrų kabineto projektą „Lietuva 2030".

www.lrv.lt

www.L24.lt 

Komentuoti