Spausdinti šį puslapį

A. Gumuliauskas: referendumas dėl stojimo į ES įeis į istoriją kaip vienas prasčiausių referendumų ir kaip vienas nešvariausių

2013-06-18, 08:27
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Turkijoje vis didėjantiems protestams malšinti vietos valdžia jau svarsto pasitelkti karines pajėgas. Prancūzijoje milijonines manifestacijas prieš homoseksualų santuokas ir įsivaikinimą valdžiai pavyko išblaškyti, rašo “Respublika”.

Lietuvoje tokių neramumų nėra. Bet ar tai reiškia, kad į Lietuvos piliečių nuomonę atsižvelgiama? Apie tai "Respublika" kalbėjosi su Šiaulių universiteto profesoriumi politologu Arūnu Gumuliausku. "Kad ir kokių būtų dalykų, kurie vyko referendumo metu, jeigu niekas neužprotestavo, rezultatai yra nekvestionuojami. Viskas. Iš tikrųjų referendumas dėl stojimo į ES įeis į istoriją kaip vienas prasčiausių referendumų ir kaip vienas nešvariausių.

Galiu tai pasakyti nuoširdžiai, nes ir pats jame dalyvavau, mačiau, kas ten vyko... Stojimo į ES priešininkai buvo visiškai ignoruojami, tiesiog pervažiuota buldozeriu, ir tiek. Referendumo dėl naujos AE statybų rezultatai, be abejonės, valdžiai trukdo, jis nepatinka, tačiau dėl to kalta yra ne kažkokia "nesusipratusi" tauta, o pati valdžia",- sakė profesorius.

www.l24.lt

Komentuoti