Spausdinti šį puslapį

Nuo pirmadienio bus atnaujintos viešos pamaldos su tikinčiaisiais

2021-01-06, 09:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Nuo pirmadienio bus atnaujintos viešos pamaldos su tikinčiaisiais © L24.lt (W. Jusiel)

Lietuvos vyskupų konferecija paskelbė, kad mūsų šalies vyskupai nusprendė nuo pirmadienio, sausio 11 d., atnaujinti viešas pamaldas su tikinčiaisiais, laikantis visų saugumo reikalavimų.

Tai reiškia, kad nuo sausio 11 d. vėl galioja visos nuostatos, išdėstytos iki 2020 m. gruodžio 16 d. galiojusioje informacijoje dėl Bažnyčios veiklos, neįvedant jokių naujų normų.

Dėl laidotuvių ir toliau galioja anksčiau priimta nuostata: Laidotuvių apeigos atliekamos tik kapinėse. Jose gali dalyvauti artimiausi šeimos nariai, neskaitant kunigo ir laidojimo paslaugų įstaigų personalo. Laidotuvių šv. Mišios gali būti aukojamos be mirusiojo kūno laidotuvių dieną arba kitu laiku, pagal susitarimą su artimaisiais. 

Išbandymams nesibaigiant, Lietuvos vyskupai kviečia semtis dvasinės stiprybės maldoje.

Švęsdami Šv. Juozapo metus, kasdien 20 val. Lietuvos vyskupai kviečia melstis malda „Į tave, palaimintasis Juozapai, kreipiamės vargų spaudžiami“ ir ragina kvieskiti ja melstis ir tikinčiųjų artimuosius.

„Rūpinkimės ir saugokime vieni kitus. Su Viešpaties pagalba, užtariant šv. Juozapui, iš šių išbandymų išeisime tik stipresni“, – linki Lietuvos vyskupai.

Primename, kad šv. Mišios bus aukojamos ribojant tikinčiųjų skaičių. Tikintieji įleidžiami į bažnyčią su burną ir nosį dengiančiomis kaukėmis, išlaikomas saugus atstumas tarp pamaldų dalyvių (10 kv. m ploto vienam žmogui ir laikantis ne mažesnio kaip 2 m atstumo tarp asmenų ar asmenų grupių (iki 5 asmenų ar šeimos narių)). Besimeldžiantys lauke tikintieji turi laikytis 2 metrų atstumo vienas nuo kito.

Lietuvos vyskupai ragina jaučiant simptomus, būdingus peršalimo ligoms, verčiau susilaikyti nuo Eucharistijos šventimo bažnyčioje, o šv. Mišiose dalyvauti likus namie ir naudojantis šiuolaikinėmis komunikacijomis.

Komentuoti