Spausdinti šį puslapį

Ateityje žadama surinkinėti ir autobusus

2012-01-10, 07:11
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Į Vilniaus gatves išvažiavo pirmieji Lietuvoje surinkti troleibusai. Taip tikimasi atnaujinti sostinės viešąjį transportą ir kartu užsidirbti.

Troleibusų parko specialistai ateityje viliasi imtis ir elektra varomų autobusų, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Pirmieji du Lietuvoje surinkti troleibusai jau rieda sostinės gatvėmis.

Oficialiai kursuoti jie pradės antradienį ir kol kas tik dviem maršrutais – 3-uoju iš Karoliniškių į Antakalnį ir 21-uoju iš Saulėtekio į Žirmūnus.    

Iš keliose šalyse gaminamų dalių surinktu troleibusu vienu metu galės važiuoti iki 100 žmonių.

„Labai lengvai rieda. Vairuotojui visos sąlygos sudarytos, keleiviui –erdvus salonas, invalidams lieptas padarytas. Troleibusas žemagrindis, patogu ir pagyvenusiam žmogui, jis šiltas, minkštas“, – kalbėjo troleibuso vairuotojas Darius.

„Viena pagrindinių savybių – jis gali judėti be kontaktinio tinklo. Tai labai svarbu Vilniuje, žinant kamščius, judėjimo sunkumus. Jis sunaudoja ir mažiau elektros energijos“, – naująjį troleibusą gyrė savivaldybės įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Striška.

Projekto iniciatoriai skaičiuoja, kad pačių surinkti troleibusai yra bent trečdaliu pigesni. Šis troleibusas atsiėjo 750 tūkst. litų, o perkant naują kaina perkopia milijoną. Naujais troleibusais jau domisi italai ir bulgarai.

„Gal ateityje galėtume kalbėti apie autobusų surinkimą, nes kaip tik buvo susitikimas su viena Kinijos kompanija, su kuria vedamos derybos ateityje surinkinėti Vilniuje ne tik autobusus, bet ir troleibusus. Gal net ir elektrinius“, – ateities planus dėstė Vilniaus meras Arūnas Zuokas.

Šiuo metu Vilniuje yra per 300 troleibusų, tačiau dauguma jų miestui tarnauja jau daugiau nei 15 metų.

Giedrius Vitkauskas
LTV „Šiandien“
www.lvcom.eu

Komentuoti