Spausdinti šį puslapį

Klaipėdiečiai nori teatro prie vandens, artistams patinka senoji vieta

2011-10-20, 07:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Klaipėdos muzikinis teatras ieško vietos naujam pastatui statyti. Tuo tikslu paskelbtam konkursui pateikti šeši darbai.
Dauguma konkurso dalyvių siūlo naująjį teatrą statyti prie vandens – Danės upės žiotyse, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Pagal konkurso sąlygas, dalyviai turėjo išanalizuoti keturias vietas, apie kurias diskutuojama ne vienerius metus. Tai – dabartinė teatro vieta, netoli nuo jos esanti – prie buvusio „Telekomo“ pastato, prie Vasaros estrados ir šalia Kuršių marių bei Danės upės žiočių – vadinamoji Memelio miesto teritorija.  
Iš šešių konkursui pateiktų darbų tik vienas siūlo naują teatrą statyti ten, kur jis stovi dabar. Kituose darbuose dalyviai varijuoja teritorija prie Danės upės žiočių.
„Klaipėda vis dėlto yra miestas prie jūros ir iki šiol mes neturim to prie vandens esančio pastato, tokio visuomeninio taško, įvaizdžio“, – teigė Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyriaus valdybos pirmininkas Vaidotas Dapkevičius.
Kartu vykstančioje darbų pažiūrėti ateinančių klaipėdiečių apklausoje taip pat daugiau pasisakoma už teatrą prie vandens. Tuo metu jo artistai, priešingai, palaikytų dabartinę vietą.
„Nes čia yra pats miesto centras, labai geras susisiekimas su bet kokia vieta mieste. Aišku naujo pastato mums reikia, nes šiame labai sunku dirbti“, – kalbėjo dirigentas Michailas Nižinskis.
„Aš ilgai mąsčiau, važiuodavau prie jūros kasdien, keldavausi   į Smiltynę ir pastebėjau, koks ten triukšmas, ten plaukia laivai. Manau, kad teatrui reikalinga ramesnė zona“, – sakė solistė Valerija Balsytė.
Geriausius darbus komisija rinks kitą savaitę. O kad laureatai gautų pažadėtas premijas, teatras sekmadienį rengia labdaros koncertą.  
„Viso labo šio konkurso įgyvendinimui reikalingi 35 tūkst. litų ir, tiesiai šviesiai sakant, teatras ištiesia delną ir prašo Klaipėdos miesto bendruomenės, visuomenės, Lietuvos gyventojų, kad padėtumėte, sušelptumėte, kad galėtume įgyvendinti svarbų konkursą“, – teigė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovas Ramūnas Kaubrys.
Bilietai į labdaros koncertą, kuriame be Klaipėdos artistų pasirodys ir garsūs šalies solistai, tarp kurių –Virgilijus Noreika ir Eduardas Kaniava, kainuoja 100 litų vienam, 160 litų – dviem žmonėms.
Lietuva, Kultūra, Klaipėda, Muzikinis teatras, Vieta, Konkursas

Asta Kažukauskienė
LTV „Šiandien“
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti