Spausdinti šį puslapį

Kelionė laiku į praeitį (Fotoreportažas)

2011-07-11, 16:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Jau tapo tradicija Mindaugo karūnavimo metines Kernavėje paminėti Gyvosios archeologijos dienomis. Šiais metais liepos 8-1 dienomis vyko renginiai, dvelkę tolima mūsų protėvių praeitimi. Svečiai, atvykę į Kernavę, tarsi keliavo laiku - galėjo pamatyti, apžiūrėti ir net paragauti archainių, viduramžių papročių, patiekalų, meno ir buities dirbinių. Šiais metais prie gausaus Kernavės valstybinio kultūrinio rezervato darbuotojų būrio, demonstravusio senovės amatus, prisijungė   svečiai iš Latvijos, Lenkijos, Vokietijos, Vengrijos ir kitų šalių. Piliakalnio lankytojai turėjo unikalią galimybę stebėti, kaip senovės ir viduramžių Lietuvoje buvo vystomi amatai: žiūrovus domino kaulo, akmens, titnago, kailio apdirbimas, įrankių kaldinimas iš įkaitusio metalo, vilnos vėlimas, juostų audimas ir kiti amatai.

1

Senovės vaizdai

Kernavės lankytojai taip pat skanavo vietoje keptais blynais, didelio susidomėjimo sulaukė naminio alaus gamintojai. Renginio lankytojai pirmą kartą galėjo stebėti ir luoto gamybą. Kiek atokiau nuo piliakalnio renginio svečiai galėjo stebėti kaip vykdomi archeologiniai kasinėjimai.

2

Panele, esate baudžiama už vagystes, liežuvavimą

Drąsiausi ir smalsiausi galėjo pamatyti viduramžių kovas, o kai kuriems lankytojams savo kailiu teko patirti, ką jautė žmogus, ruošiamas karti ar nukirsdinti galvą žmogus.

3

Nė vienas neliko abejingas senųjų aludarių produkcijai

5

Puodynių pakaks visiems

6

Nuosprendis - nukirsti galvą

7

Kepami paplotėliai

8

Žolynais dažyti siūlai

Pasižvalgę po praeitį lankytojai čia pat galėjo įsigyti amatininkų dirbinių, pasigrožėti mūsų praėjusio amžiaus pradžios automobiliais

m4

m1

m2

m3

  • Neringa Tuškevičienė,  

specialiai www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti