Spausdinti šį puslapį

Pirmą 2013-ųjų dieną – bandymas papirkti pareigūnus

2013-01-03, 11:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sausio 1 d., apie 8.30 val. Vilniuje, Justiniškių–Lūžių gatvių sankryžoje patruliuojantys Vilniaus aps. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai pastebėjo automobilį „Audi A6 Avant“, kurio vairuotojas pažeidė Kelių eismo taisykles – sankryžą pravažiavo degant raudonam šviesoforo signalui. Pareigūnai stebėjo automobilį ir jį sustabdė Pilaitės prospekte. „Audi“ vairavęs A.Š. (25 m.), nepaisydamas pareigūnų įspėjimų apie gresiančią atsakomybę, bandė juos papirkti.

A.Š. į savo pasą įdėjo 400 Lt ir padavė Kelių policijos rinktinės patruliams. Pareigūnai nesusigundė pinigais ir surašė protokolą. A. Š. buvo neblaivus (2,18 promilės), vairavo nustatyta tvarka neįregistruotą transporto priemonę, be to, neturi ir niekada neturėjo teisės vairuoti, tačiau jau buvo baustas už vairavimą ir eismo įvykio sukėlimą būnant neblaiviam.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 str. (Papirkimas). „Tas, kas siūlydamas, pažadėdamas duoti arba duodamas didesnės negu 250 MGL vertės kyšį arba tokius veiksmus padarė siekdamas neteisėtos paperkamo valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens veikos vykdant įgaliojimus, gali būti nubaustas laisvės atėmimu iki ketverių metų“. 

www.vilnius.policija.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti