Spausdinti šį puslapį

Policija stiprina kontrolę ir linki gyventojams saugių švenčių

2012-12-20, 08:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas atkreipia gyventojų dėmesį, kad ilgųjų savaitgalių metu padaroma gerokai daugiau nusikalstamų veikų ar kitų viešosios tvarkos pažeidimų nei įprastomis poilsio dienomis ar šiokiadieniais. Dažnėja ir neatsakingo transporto priemonių vairuotojų elgesio iššauktos eismo nelaimės. Vilniaus apskrities policijos įstaiga šv. Kalėdų ir Naujųjų metų švenčių bei šventinių renginių metu dirbs sustiprinusi pajėgas, aktyviau vykdys teisės pažeidimų prevenciją.

Ypatingas dėmesys bus skiriamas masinių susibūrimų ir šventinių renginių organizavimo vietoms, nepilnamečių ir jaunimo dažniausiai daromiems teisės pažeidimams, neteisėtam pirotechnikos priemonių naudojimui.

Šiemet šv. Kalėdų šventės laisvadieniai truks ypač ilgai ir daug žmonių išvažiuos iš namų, kad sutiktų kitur gyvenančius artimuosius ir draugus. Nerūpestingos šventinės nuotaikos ir palikti tušti būstai – puiki proga vagims, kurios jie niekuomet nepraleidžia. Prieš „ilguosius savaitgalius“ policija tradiciškai perspėja gyventojus ir pataria jiems.

Apibendrinus patarimus kaip apsaugoti savo turtą išvykstant ilgesniam laikotarpiui, galima iškirti du svarbiausius: pasistenkite, kad piktavaliai nesužinotų ir nepamatytų jog šeimininkai išvažiavę ir turtas likęs be priežiūros; paprašykite kaimynų atkreipti dėmesį į Jūsų būstą, aplankyti jį kol esate išvykę. Visada aktualus ir paties bendriausio pobūdžio patarimas – nerūpestingumas ir abejingumas yra stiprus masalas ir geriausia galimybė ilgapirščiams. Saugokite save, artimuosius ir kitą turtą.
Išsamių patarimų kaip apsaugoti savo turtą rasite čia - http://www.policija.lt/index.php?id=45

Linkime gerų ir turiningų švenčių. Būkite budrūs ir atidūs, saugokite vienas kitą viešumoje, rūpinkitės artimais žmonėmis, gerbkite kitus eismo dalyvius kelyje.

www.vilnius.policija.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti