Spausdinti šį puslapį

FNTT vadovas antrą kartą tikrintas melo detektoriumi

2012-01-24, 06:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šią savaitę turėtų paaiškėti, ar savo poste gali toliau dirbti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas Vitalijus Gailius. Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis patvirtino, kad penktadienį FNTT vadovas antrą kartą buvo tikrintas melo detektoriumi ir nuo rezultatų gali priklausyti jo galimybė toliau eiti pareigas.

FNTT vadovo V. Gailiaus karjerai iškilo grėsmė po to, kai jis buvo patikrintas melo detektoriumi. LTV naujienų tarnybos žiniomis, pirmą kartą tikrinimo rezultatai jam buvę nepalankūs. Praėjusį penktadienį V. Gailiui tyrimą teko pakartoti antrą kartą.

„Aš noriu nekomentuot šito klausimo, nes tai susiję su valstybės paslaptimis. Laukiu raštiško atsakymo iš Antro departamento prie Krašto apsaugos ministerijos atlikto poligrafinio tyrimo“, – pirmadienį teigė vidaus reikalų ministras R. Palaitis.

Neoficialiomis žiniomis, V. Gailius melo detektoriumi tikrinimas gali būti susijęs su tyrimu dėl informacijos nutekinimo. Šią savaitę, anot vidaus reikalų ministro, poligrafo duomenys jau turėtų būti.

Lapkričio pradžioje V. Gailiui generolo antpečius įteikęs Premjeras FNTT vadovą gina. Andrius Kubilius neatskleidė, ar apie V. Gailiaus galimybę toliau eiti pareigas kalbėjo susitikęs su Prezidente Dalia Grybauskaite.

„Vertindamas FNTT veiklą praeitais metais aš neturiu jai priekaištų. Priešingai, galiu pasakyti, kad, mano manymu, ji dirba neblogai. Galim prisiminti ir Gariūnų bylas, ir didžiules kontrabandos bylas, kur ši tarnyba parodė, kad gali dirbti tinkamai“, – sakė Premjeras.

Per savo atstovę FNTT direktorius perdavė, kad jokios informacijos, susijusios su poligrafu, jis nekomentuos.

Reda Gilytė

LTV naujienų tarnyba

www.lvcom.eu

Komentuoti