Spausdinti šį puslapį

Kongo pilietė į Lietuvą bandė patekti su suklastotu itališku dokumentu

2011-12-07, 13:23
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kongo pilietė į Lietuvą iš Kaliningrado srities bandė patekti su suklastotu itališku dokumentu. Kybartų pasieniečiai ją išlaipino iš traukinio ir išsiuntė atgal į Rusiją.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kybartų užkardos pasieniečiai Kybartų geležinkelio kontrolės punkte tikrino į Lietuvą įvažiuojančio tranzitinio traukinio Kaliningradas – Sank Peterburgas keleivių dokumentus.

31-erių keleivė pateikė Kongo Demokratinės Respublikos pilietės pasą ir esą šiai moteriai išduotą užsieniečio leidimą gyventi Italijoje. Su pastaruoju dokumentu iš Rusijos vykstant į Lietuvą nereikėtų Šengeno vizos. Moteris turėjo bilietą iki Vilniaus.

Kybartų pasieniečiai iškart nustatė, kad Kongo pasas yra tikras, tačiau itališkas leidimas - visiška klastotė. VSAT pareigūnai moterį išlaipino iš traukinio nusprendę jos neįleisti į Lietuvą.

Pasieniečių patalpose kongietė praleido apie pusantros valandos, kol į Kybartus atvyko traukinys Maskva – Kaliningradas. Į jį VSAT pareigūnai įsodino moterį ir išsiuntė atgal į Rusiją.

Šiemet panašių atvejų, kai Kongo piliečiai į Lietuvą bandė įvažiuoti su suklastotais dokumentais, būta ir daugiau.

Prieš mėnesį Nidos kontrolės punkte VSAT pareigūnai sulaikė 26 metų Kongo pilietę, pateikusią suklastotą belgišką užsieniečio registracijos dokumentą. Ji iš Rusijos vyko taksi automobiliu.

Rugpjūtį du iš Baltarusijos vykusius kongiečius demaskavo Kenos užkardos pasieniečiai. Vienas vyras traukiniu vyko su Kongo piliečio pasu ir leidimu gyventi Graikijoje. VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad pastarasis dokumentas yra vogtas. Tame pačiame Kenos punkte pasieniečiai į Lietuvą neįleido ir Kongo pilietės, turėjusios suklastotą belgišką pasą.

Liepą 36-erių Kongo pilietis per Panemunės kontrolės punktą iš Rusijos bandė patekti su suklastotu esą Belgijoje išduotu laikinu leidimu gyventi šioje šalyje.

Kovą į Kenos kontrolės punktą atvykusiame tranzitiniame traukinyje įkliuvo 28-erių kongietis, pasieniečiams pateikęs leidimą laikinai gyventi Belgijoje. Nustatyta, kad šis dokumentas – visiška primityvi klastotė.

www.pasienis.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti