Spausdinti šį puslapį

STT siūlo tobulinti azartinių lošimų reglamentavimą

2011-12-01, 15:32
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

STT pareigūnai, išanalizavę Azartinių lošimų įstatymo projektą Nr. XIP-3447 ir kitų su juo susijusių įstatymų pakeitimo projektus pastebi, kad juose nėra aiškiai ir tiksliai įtvirtinami teisiniai valstybės lošimų kontrolės pagrindai, nepakankamai aiškiai apibrėžtos lošimų organizavimo sąlygos ir tvarka.

Atlikę Azartinių lošimų įstatymo projekto antikorupcini vertinimą, pareigūnai siūlo:

•    Nustatyti maksimalų terminą (be galimybės stabdyti ar atnaujinti) per kurį Priežiūros tarnyba privalėtų pateikti atsakymą dėl lošimo organizavimo licencijos išdavimo.
•    Aiškiai apibrėžti už kokius lošimo organizavimo pažeidimus turėtų būti stabdomas lošimų organizavimo leidimo galiojimas, už kokius – lošimų organizavimo licencijos galiojimas, o kada panaikinama licencija plėtoti bet kokią veiklą, susijusią su lošimų organizavimu.
•    Nustatyti aiškius teritorijų, kuriose draudžiama atidaryti lošimų namus (kazino) ir lošimų automatus, kriterijus, kad savivaldybių taryboms neliktų galimybių skirtingai interpretuoti leisti ar ne tose vietose pradėti veiklą.

STT pareigūnai taip pat atkreipia dėmesį, kad siūlomo įstatymo projekte yra švelninamos kai kurios lošimo reklamą reglamentuojančios nuostatos (skirtingai nuo dabar galiojančio įstatymo), kas prieštarauja projekto rengėjų deklaruojamiems tikslams riboti lošimų reklamą.

STT taip pat pažymi, kad Azartinių lošimų įstatymo projekte siūloma įtvirtinti ženkliai didesnį privalomą minimalų lošimo įrenginių skaičių lošimo vietoje. Tačiau Loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo projekte Nr. XIP 3449 numatoma keisti lošimo įrenginių apmokestinimo tvarką – mokėti tik už naudojamus lošimo įrenginius, o ne už visus įrenginius, kuriais disponuoja lošimų organizatorius.

Įsigaliojus šių teisės aktų projektų nuostatoms mokestinių prievolių vykdymo kontrolė taptų sudėtinga, neaišku, kas ir kaip kontroliuotų, kada ir kurie lošimo įrenginiai buvo naudojami, o kontrolės mechanizmo nebuvimas lošimų organizatoriams sudarytų sąlygas piktnaudžiauti ir sukčiauti.

www.stt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti