Neįgaliųjų žmonių grupė iš Vilniaus rajono užėmė antrą vietą respublikiniame konkurse

2013-04-29, 05:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Asociacija „Langas į ateitį“ ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka organizavo respublikinį rašinių konkursą, kuriame dalyvavo bibliotekininkai ir bibliotekų lankytojai. Konkursas vyko tarptautinės iniciatyvos „Interneto savaitė 2013“ proga, siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į naujų technologijų ir interneto naudą, elektroninių įgūdžių svarbą bei plačias pritaikymo galimybes. Dalyviai turėjo parašyti rašinį tema „Šiuolaikinė biblioteka – e. įgūdžių lopšys“.

Šį mėnesį Asociacija „Langas į ateitį“ kartu su nepriklausoma vertinimo komisija paskelbė šio konkurso nugalėtojus:

I-oji vieta – Panevėžio miesto savivaldybės viešoji biblioteka;

II-oji vieta ­– Vilniaus rajono savivaldybės centrinė bibliotekos Valčiūnų filialas;

III-oji vieta V. Šlaito viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius.

Neįgaliųjų grupė, lankanti Juodšilių neįgaliųjų užimtumo centrą bei turinti puikias galimybes naudotis kompiuteriais Valčiūnų bibliotekoje VIPT2, respublikiniame rašinių konkurse užėmė antrą vietą. Savo rašinyje kartu su bibliotekininke Janina Milevskaja jie papasakojo apie pirmąją pažintį su kompiuteriu ir kompiuterinėmis technologijomis.

Jie reiškė pasitenkinimą, kad pažintis su kompiuteriu suteikia jiems galimybes surasti reikiamą informaciją; susipažinti su žmonėmis besidominčiais tais pačiais dalykais; parodyti save, savo sugebėjimus ir talentus kitiems žmonėms – įdėti savo nuotraukas, eilėraščius, piešinius; ilsėtis ir pramogauti žaidžiant kompiuterinius žaidimus; rašyti ir redaguoti tekstus; klausytis muzikos ir žiūrėti filmus. Savo rašinį jie užbaigė žodžiais „Kompiuteris mūsų gyvenime teisėtai užėmė vieną iš svarbiausių vietų“.

www.l24.lt

Komentarai  

 
#1 Alicija 2013-04-29 17:24
Sveikinu, tikri talentai. Saunuoliai! :)
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24