Vyko Valdemaro Tomaševskio globojamas Europos totorių kongresas

2013-04-27, 14:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pirmadienį, balandžio 22 dieną, Europos Parlamente įvyko steigiamasis Europos totorių aljanso kongresas. Renginio globėjas buvo Europos Parlamento narys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemar Tomaševski, kuris rengėjams taip pat suteikė organizacinę ir finansinę paramą.

Susitikime dalyvavo daugiau kaip 50 totorių bendruomenės atstovų iš keliolikos Europos šalių, Europos Parlamento ir kitų institucijų atstovai. Konferencijoje buvo pristatytos totorių bendruomenės organizacijos, jų istorija bei tradicijos, buvo aptartos pagrindinės problemos ir lūkesčiai. Posėdyje buvo priimta deklaracija, reglamentas bei Europos totorių aljanso įstatai, išrinkti atskirų Europos šalių atstovai.

Kreipdamasis į kongreso dalyvius, Europos Parlamento narys V. Tomaševski pabrėžė, kad „Totorių bendruomenės Europoje istorija turi ilgaamžę tradiciją. Totorių kultūra ir papročiai yra neatskiriama Europos civilizacijos dalis. Daugiakultūriškumas ir daugiaetniškumas yra vertingas Europos paveldas, itin saugomas Europos Sąjungos, kurios šūkis yra „Suvienyti įvairovėje“.

LLRA pirmininkas išreiškė pasitenkinimą, kad bendromis jėgomis Europos Parlamente pavyko organizuoti istorinį steigiamąjį Europos totorių aljanso kongresą. „Tiku, kad kongresas taps Totorių aljanso vystymosi visoje Europoje pradžia ir bus veiksmingas būdas skleisti žinias apie totorių kultūrą, tradicijas ir kalbas. Būdamas Europos Parlamento narys, kuris, tarp kitko, atstovauja tautinėms mažumoms Lietuvoje, puikiai suprantu Jūsų pastangas saugoti etnines vertybes, kurios yra itin svarbios norint išsaugoti totorių tapatybę vis besikeičiančioje Europoje“ – pabrėžė Valdemar Tomaševski.

www.l24.lt

Komentarai  

 
#1 pinokio 2013-04-27 15:24
grazus gestas. Sveikinu.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24