Seimo pirmininko pavaduotojas Jaroslav Narkevič: „Prezidentė pradėjo rinkiminę kampaniją“

2013-04-23, 12:22
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prezidentės D. Grybauskaitės veiksmai ir pareiškimai rodo, kad ji jau pradėjo rinkimų kampaniją – taip mano Seimo pirmininko pavaduotojas Jaroslav Narkevič, LLRA frakcijos narys.

L24.lt: Šiuo metu dalyvaujate Lenkijos-Amerikos verslo forume ir biotechnologijų konferencijoje Čikagoje. Prašome pasidalinti savo įspūdžiais apie Jūsų darbo vizitą Jungtinėse Amerikos Valstijose.

JN: Vizitas vis dar tęsiasi. Abu projektai, kuriuose dalyvauju, yra labai svarbūs. Pavyzdžiui, konferencijoje apie biotechnologijas dalyvauja atstovai iš daugiau nei 40 šalių. Verslo forumą rengia lenkų bendruomenė Amerikoje, tačiau jame taip pat dalyvauja ir atstovai iš lietuvių bendruomenės. Dalyvavau šv. Mišiose, kurios buvo laikomos rajone, kur glaudžiai apsigyvenę lietuviai, turėjau susitikimą su Lietuvos Respublikos generaliniu konsulu.

L24.lt: Praėjusią savaitę Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė kritikavo Švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio įsakymą dėl šių metų lietuvių kalbos egzamino lengvatų tautinių mažumų mokyklų mokiniams. Kaip Jūs vertinate Lietuvos prezidentės reakciją?

JN: Vertinu neigiamai. Matyt, Prezidentė jau pradėjo rinkimų kampaniją, todėl populistiniais pareiškimais bando pakelti savo reitingus. Keista yra reakcijos stoka į daugiau nei 60 tūkst. parašų, surinktų siekiant apginti lenkišką švietimą Lietuvoje. Tada buvo parodyta, kad Švietimo įstatymo pakeitimas gali sukurti tokią situacija, kuri susiklostė dabar. Prieš metus ponia Prezidentė nesiėmė piliečių teisių gynybos, o dabar pradeda dalyti visuomenę. Kyla klausimas, ar tai nėra bandymas daryti įtaką teismui. Kaip žinome, Lietuvos Respublikos Švietimo įstatymo atitikimą Konstitucijai nagrinėja Konstitucinis Teismas. Sprendimas bus priimtas po kelių mėnesių, todėl tokios nuomonės išsakymą prieš priimant sprendimą laikau šališku ir netinkamu valstybės vadovui.

L24.lt: Neseniai startavo visuomeninio ir informacinio pobūdžio portalas – L24.lt.  Tai bus vienas pirmųjų portalų, kuriamų keturiomis kalbomis Lietuvoje, kuris visą parą ir gyvai informuos apie svarbiausius įvykius Lietuvoje ir užsienyje. Kaip Jūs vertinate tokios svetainės kūrimo iniciatyvą?

JN: Vertinu teigiamai – kaip kiekvieną naują visuomenės informavimo priemonę. Juk ne paslaptis, kad Lietuvos žiniasklaida dažnai būna šališka, ypač vertinant tautinių mažumų, gyvenančių Lietuvoje, padėtį. Tai atsispindi neigiamos ir dažnai melagingos informacijos skleidime. Nepriklausomo portalo, kurio tikslas objektyviai atskleisti Lietuvos piliečių gyvenimą, įskaitant Lietuvos lenkus, buvimas, yra teigiamas.

L24.lt: Ačiū už pokalbį ir tikimės bendradarbiavimo su Jumis.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24