Liberalai domisi parlamentarės N. Venckienės buvimo vieta

2013-04-25, 11:06
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Dėl Seime nepasirodančios parlamentarės Neringos Venckienės Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Eugenijus Gentvilas kreipėsi į Seimo Pirmininką Vydą Gedvilą.

"Nuo balandžio 9 d. Seime nesirodo Seimo narė Neringa Venckienė. Kadangi tą dieną Seimas iš jos atėmė teisinę neliečiamybę, dauguma Lietuvos žmonių šį N. Venckienės "dingimą" vertina kaip jos slapstymąsi nuo teisėsaugos. Pripažinsiu, kad ir aš neatmetu šios versijos.

Ją sustiprina ir artimiausiųjų N. Venckienės politinių bendražygių mįslingi samprotavimai apie galimą savanorišką jos slapstymąsi ar išvykimą iš Lietuvos. Tačiau jei vyksta sąmoningas slapstymasis nuo Lietuvos teisėsaugos, kaip Seimo Pirmininkas turite bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis ir aiškintis, kur šiuo metu yra Seimo narė N. Venckienė.

Kita vertus, ar tikrai galima užtikrintai teigti, kad N. Venckienė sąmoningai slapstosi? Bent jau aš tuo nesu tikras, nežinau, ar ir Jūs galite teigti, kad Tautos atstovei N. Venckienei nėra daroma įtaka iš šalies. Jei tokia įtaka (psichologinis spaudimas, neteisėtas laisvės apribojimas ar pan.) yra daroma, tai būtina traktuoti kaip nusikalstamą veikimą prieš asmenį, Tautos atstovą", - kreipimesi sako E. Gentvilas.

Jo nuomone, Seimo ir Seimo Pirmininko prievolė yra išsiaiškinti, kur šiuo metu yra N. Venckienė.

"Todėl viso Seimo ir Jūsų, kaip institucijos vadovo, prievolė yra išsiaiškinti, kur šiuo metu yra Seimo narė N. Venckienė, bei nustatyti, ar jai nėra daromas nusikalstamas poveikis", - tvirtina Seimo narys E. Gentvilas.

Politikas mano, kad šis jo kreipimasis nėra bergždžias jau vien dėl to, kad Seimo Pirmininkas yra antrasis asmuo valstybėje. "Todėl Jums LR Konstitucijos bei įstatymų suteikti įgaliojimai sudaro galimybes spręsti bet kurią problemą greitai, pasitelkiant teisėsaugos bei kitų institucijų turimą informaciją", - sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys E. Gentvilas.

ELTA
www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24