Viešojo transporto komposteriai pritaikyti silpnaregiams ir regėjimo negalią turintiems žmonėms

2013-04-24, 11:22
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus viešajame transporte esantys komposteriai nuo šiol pritaikyti silpnaregiams ir regėjimo negalią turintiems žmonėms, kurie naudojasi e. pinigine bilietui įsigyti. Komposteriai yra pažymėti specialiomis duobutėmis komposterio korpuse. Iš viso sostinės viešajame transporte komposterių yra virš 4000.

„Nuo šių metų liepos 1 d. nebeliks vienkartinių bilietų, todėl svarbu, kad komposteriai būtų pritaikyti silpnaregiams. Ant komposterio padarytos dvi atžymos. Susiorientuoti, kaip naudotis pažymėtais komposteriais, nėra sudėtinga. Dvi savaites silpnaregiai galėjo išbandyti ir išmokti naudotis pažymėtais komposteriais“, - sakė Vilniaus miesto savivaldybės neįgaliųjų reikalų komisijos bei Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Vilniaus miesto filialo pirmininkas Algimantas Arbočius.

Kai prie komposterio pridedama Vilniečio kortelė, ekrane atsiranda pasirinkimas 30 ir 60 min. bilietams iš e. piniginės nusipirkti. Keleiviai turėtų atsiminti, kad pasirinkimas atsiranda ties padarytomis duobutėmis komposteryje. Kairėje pusėje ekrane visada yra 30 min. bilieto pasirinkimas, dešinėje – 60 min. Duobutės nesunkiai apčiuopiamos pirštais. 

www.vilnius.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24